loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm Yerel-Sen Sendikası; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza demokrasimiz adına utanç vericidir!

Tüm Yerel-Sen Sendikası; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza demokrasimiz adına utanç vericidir!
Tarih: 15.12.2022 - 19:56
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı, İBB'de örgütlü Tüm Yerel-Sen Sendikası, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen ceza nedeniyle Saraçhane'de basın açıklaması yaptı.

Tüm Yerel-Sen Sendikası Genel Başkanı Arap Mucur, Yönetim kurulu üyeleri Şube Başkanları İBB Saraçhane binası önünde basın açıklaması yaptı;

"Hiçbir irade, Milletimizin iradesi üzerinde olamaz. Milletin egemenliğinin en öneli değer olduğunu söyleyen Büyük Önder Gazi Mustafa ATATÜRK’ün kurduğu bu cumhuriyette “Yüce Türk Milleti Adına” karar açıklayan mahkemelerin, milletin iradesini gölgede bırakması hem demokrasimiz hem de adalet sistemimiz açısından düşündürücüdür. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Sn. Ekrem İMAMOĞLU’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi ve siyasi yasak anlamına gelen 53.maddenin uygulanmasına hükmedilmiştir. İmamoğlu’nun belediye başkanı seçildikten sonra 30 Ekim 2019’da yani 3 yıl önce yaptığı ve seçim sürecinde gördüğü usulsüzlükleri anlattığı bir konuşmasından yola çıkarak tam da seçim öncesinde cezaya çarptırılması zamanlama açısından manidardır.

Altını çizmek isteriz ki bu karar sadece İmamoğlu’na verilen bir cezadan ibaret değildir. Bu kararla 16 milyon İstanbullunun iradesine gölge düşürülmüştür. Bu kararla tam da seçim öncesinde İstanbula başarılı bir şekilde hizmet veren ve muhalefet bloğunun en önce siyasetçilerinden biri hedef alınarak, demokrasi kültürümüze zarar verilmiştir.

Emek, Vatan, Cumhuriyet şiarıyla hareket eden sendikamız TÜM YEREL-SEN dün olduğu gibi bugün de haksızlıklar ve adaletsizlikler karşısında durmaya devam edecektir. Bilinmesini isteriz ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun yanındayız. Ekrem İMAMOĞLU hakkında verilen bu tartışmalı kararın temyiz aşamasında bozulmasını diliyoruz. Ülkenin geleceğinin mahkeme koridorlarında değil seçim sandıklarında belirlenmesi gerektiğini vurguluyoruz.
Haktan, Adaletten ve Hukuktan yana olmaya devam edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları