loading
close
SON DAKİKALAR

Tüm yönleriyle kadın orgazmı

Tüm yönleriyle kadın orgazmı
Tarih: 12.02.2012 - 00:13
Kategori: Kadın

Bugüne kadar sadece sık sık adı duyulan fakat utanıldığı için bu konuda konuşulamayanlar... İşte tüm yönleriyle kadın orgazmı...

Geçtiğimiz günlerde ismini vermek istemeyen bir okurumuz bugüne kadar sadece sık sık adını duyduğu fakat eşi ve arkadaşları ile utandığı için bu konuda konuşamadığından dolayı bilgi sahibi olmadığı orgazm hakkında bizim aracılığımızla bilgilenmek istediğini yazdı iletişim adresimize. Biz de okuyucumuz aracılığı ile kadın orgazmını Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya’ya sorduk. İşte tüm yönleriyle kadın orgazmı...
 
Orgazm nedir?
 
Fizyolojik olarak orgazm, her iki cinste de cinsel organların uyarılması ile birlikte oluşan birbirini takip eden ritmik kasılmalar ve beraberinde yaşanan zevk olarak tanımlanır. Orgazm cinsel uyarılma düzeyi yükseldiğinde yaşanır. Cinsel ilişkinin orgazm ile bitmesi herkes için ideal olanıdır fakat bu durum her ilişkide sağlanamayabilir.
 
Orgazma değil ilişkiden zevk almaya odaklanın
 
Zihin ne kadar az meşgul ve sekse odaklı ise zevk o kadar fazladır. Orgazm hiç bir zaman ilişkinin hedefi olmamalıdır. Asıl hedef ilişkiden zevk almak olmalıdır. Orgazmın zihinsel fizyolojik ve anatomik unsurları vardır.
 
Kadın da, erkek de erojen bölgeler hakkında bilgilenmeli ve bu konuda gayret sarf etmelidir.
 
Kadınlar açısından seksi sadece ilişki olarak gören erkekler cazip değildir. Erkekler için görsel uyarılar ön plandayken kadınlar için işitsel ve dokunsal uyarılar çok daha ön plandadır ve değerlidir.
 
Orgazmı olumsuz yönde etkileyen unsurlar

Kadında ve erkekte cinsel birleşme isteğini oluşturan androjen denilen hormonlardır.Bu hormon erkeklerde kadına göre daha yüksektir. Bu nedenle erkeklerde cinsel birleşme isteği ve sıklığı daha fazladır.
 
Fizyolojik olarak yumurtalık, rahim ve hormonal aksta bir sorun olmaması iyi bir orgazm için gereklidir. Adet düzensizliği ve hormon bozukluğu seksüel uyarıyı olumsuz yönde etkileyebilir.
 
Anatomik olarak kadının genital sistemindeki bir sorun orgazm olmasını zorlaştırabilir. Bazı kadınlar ise ne kadar ilişki olursa olsun ,uyarı ne kadar sıklıkla gerçekleşirse gerçekleşsin orgazm olamazlar. Sebep tam olarak bilinmemekle birlikte enfeksiyonlar, rahim yaraları, kistler, miyomlar gibi sorunlar ağrılı ilişkiye yol açarak alınan zevki olumsuz yönde etkileyebilir. Ülkelere göre değişse de bu orana genellikle % 5-10 arası değişmektedir. Bu kadınlar ilişkiden çok zevk alabilirler fakat orgazm olamazlar.
 
Ülkemizde toplumsal baskılarla yetiştirilen kadınlarda seksin ayıp ve günah olduğu fikri bilinç altına kazınmıştır. Bu durumda ilişki esnasında kadın kendini olayın akışına bırakamaz. Sürekli zihnini meşgul eden gerginlik hali mevcuttur. Bu gibi durumlarda cinsel isteksizlik, cinsel soğukluk ve orgazm olamama (anorgazmi) gibi problemler ortaya çıkmaktadır.
 
Kadınlarda en erotik bölge beyindir
 
Kadınların ilişkiye girebilmeleri için önce zihinsel olarak uyarılmaları orgazm açısından çok olumlu sonuçlar doğurur.Güzel sözler, dokunuşlar ve erotik uyarılar kadını ilişkiye hazırlar.
 Kadınlarda en erotik bölge beyindir. Önce bu uyarılmalıdır. Daha sonrasında ise vücudunun hassas bölgeleri gelir. Bu bölgeler dudaklar, boyun, memeler, genital bölge klitoris, ayaklar ve diz arkalarıdır.
 
Çoklu orgazm sadece kadınlarda görülür


Orgazm kadında erkekten farklı olarak erkekteki gibi tekli veya sadece kadınlarda görülen çoklu orgazm şeklinde gerçekleşir.
 
Tekli orgazm klitoral orgazmdır. Çoklu orgazm ise karışık mekanizmaya sahiptir fakat G noktası denen vagen içi bir alanın uyarılması ile oluştuğu sanılmaktadır. Sayı olarak onlar hatta yüzlerle ifade edilebilen sayıda orgazm gerçekleşebilir.
 
Erkekten farklı olarak kadının tekrar tekrar ilişkiye girebilmesi için arada refrakter dönem de denilen duyarsız bir dönem yoktur ya da daha az belirgindir. Bu durumda kadın birçok kez üst üste ilişkiye girebilir ve bunlardan yeterli uyarı sağlanırsa orgazm olabilir.
 
Klitoris, orgazmda anahtar role sahiptir
 
Tekli orgazm klitorisin uyarılmasıyla sağlanır. Yer olarak idrar çıkışının hemen 1.5 cm kadar üzerinde yer alır.
 
İlişki esnasında kasıkların temasıyla ve kadının üstte olduğu pozisyonlarda özellikle klitoris uyarısı daha fazla olacağı için orgazm çok daha kolay gerçekleşir. Bu pozisyon özellikle kadınların tercih ettiği pozisyondur.
 
Klitoris uyarısı kadın veya erkek tarafından ilişki esnasında elle yada başka bir şekilde uygulanabilir.
 
Diz dirsek pozisyonu da kadınların favori pozisyonları arasındadır. Bu durumda özellikle G noktası daha kolay uyarılır ve çoklu orgazma geçiş daha yüksek ihtimaldir.
 
Ön sevişme çok önemli

Ön sevişme hem kadını zihnen ilişkiye hazırlar hem de anatomik olarak kadının ıslanması ve vaginal kayganlığı temin ederek ilişkinin ağrısız olmasını sağlar. Bu yüzden ön şevişmeye yeteri kadar zaman ayırmalı ve partnerinizi bu konuda yönlendirmelisiniz.
 
Orgazm sırasında neler yaşanır?
 
Orgazma yakın dönemde dudaklar ve genital alana daha fazla kan gider.Genital dış dudaklar adeta şişmiş gibidir. Nefes alışlar daha sıklaşır. Hafif bir zihin bulanıklığı oluşur. Hareketler gittikçe daha ritmik ve hızlı olmaya başlar. Belli bir aşamadan sonra orgazm durdurulamaz ve vagen kasları kasılmaya başlar. Bu kasılmalara rahimde eşlik eder.
 
Bazı kadınlarda erkekteki boşalma gibi renksiz bir sıvı gelişi olabilir. Bunun mesane kasılması sonunucu bir miktar idrar gelişi olduğu zannedilmektedir. Zihin bulanıklığı daha da artar.
 
Eğer tekli orgazm ise bu aşamadan sonra büyük bir rahatlama gevşeme ve seksüel gerginliğin kaybolması durumu oluşur. Eğer orgazm vaginal ise ve çoklu orgazm ise bu zevk ve kasılmalar tekrar tekrar oluşur. Yorgunluk daha fazla fakat seksüel zevk de bir o kadar daha doyurucu olur.
 
Orgazm hayatın en önemli zevkleri arasında
 
Sonuç olarak orgazm hayatın en önemli zevkleri arasındadır. Her kadın orgazma ulaşmak için gereken gayreti göstermeli ve orgazmı hedef olarak kabul etmekten ziyade her zaman ulaşılamayan ilişkinin bir nimeti olarak görmelidir

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları