loading
close
SON DAKİKALAR

TümYerel-Sen: Sözleşmeli kölelik değil, kadro istiyoruz

TümYerel-Sen: Sözleşmeli kölelik değil, kadro istiyoruz
Tarih: 03.01.2020 - 17:48
Kategori: Sendika

Tümyerelsen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Fatma Altınel belediyelerde çalışan sözleşmeli personellere ilişkin açıklamada bulundu.

Tümyerelsen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Fatma Altınel belediyelerde çalışan sözleşmeli personellerin bir an önce kadroya alınması gerektiğini söyleyerek, “Sözleşmeli kölelik değil, kadro istiyoruz” dedi. Sayıları yaklaşık 20 bini bulan binlerce emekçinin haykırışı ve haklı talebi görmezden gelinemez diyen Şube Başkanı Altınel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kamuda sözleşmeli personel istihdamı ülkemizin kanayan bir yarasıdır. Sözleşmeli köle olmak istemiyoruz; bu konuda defalarca eylemler yapmamıza rağmen 2013 yılından bu yana iktidar tarafından olumlu bir adım maalesef ki atılmamıştır. Kamuda asli ve sürekli işler memurlar eliyle görülür denmesine rağmen hala sözleşmeli kölelik sistemi devam etmektedir. Türkiye’de sayıları 20.000’i bulan sözleşmeli personelin ortak talebi bir an önce kadroya alınmaktır ve iktidardan bir an önce sorunun çözümü için adım atılması beklenmektedir.

Yerel seçimler sonrasında yönetimlerin el değiştirmesi sonucunda en büyük sıkıntıyı sözleşmeli personel olarak çalışan kamu emekçileri çekmektedirler. Sözleşmeli personel olarak çalışan kamu emekçileri sözleşmelerinin yenilenmeyerek işsiz kalacağı korkusuyla endişe içerisinde beklemektedirler. Yerel seçimler sonrasında göreve gelen belediye başkanları ne yazık ki ülkedeki genel siyasetten de etkilenerek emekçiden tasarruf etme yoluna gitmektedirler. Oysaki vatandaşa hizmet sunan kamu emekçileri üzerinden tasarrufa gidilemez. Sözleşmeli kamu emekçileri açısından kangrenleşmiş sorunun bir an önce çözülmesini Tüm Yerel-Sen olarak talep ediyoruz. Bu konuda Tüm Yerel- Sen olarak 2018 yılında imza toplanmış ve konunun çözümü için hükümet yetkililerine dilekçeler tarafımızca iletilmiştir. Devlet Personel Başkanlığı’nın 26.06.2018 tarihli yazısında, yapılacak olan mevzuat çalışmalarında verdiğimiz dilekçelerin dikkate alınacağı bilgisi tarafımıza bildirilmiştir. Ancak o tarihten bu yana sorun çözüme kavuşturulmamıştır.

Son yapılan yerel seçimlerin ardından da birçok belediyeden sözleşmeli kamu emekçisinin sözleşmelerinin yenilenmediği haberlerini ne yazık ki almaktayız. Tüm Yerel-Sen olarak bizler her zaman kamu emekçisinin yanında olarak bu konunun hukuki mücadelesini sürdürmekteyiz. Belediye başkanlarından da halka hizmet sunan kamu emekçilerinden tasarrufa gitmemelerini istiyoruz.

Tüm Yerel-Sen olarak bizler bu konunun gündemde kalması ve sorunun bir an önce çözülmesi için tekrar imza kampanyasına başlıyor ve buradan iktidara sesleniyoruz; 5393 sayılı kanunun 49. maddesine göre tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdam edilen kamu emekçilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesi için olumlu adımlar atılmasını bekliyor ve sözleşmeli personel olarak çalışan kamu emekçilerinin iş güvencesi korkusu yaşamasının bir an önce önüne geçilmesini talep ediyoruz.

Tüm Yerel-Sen olarak sözleşmeli kölelik düzeni son buluncaya ve arkadaşlarımız kadroya alınıncaya kadar mücadelemiz sürecektir”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları