loading
close
SON DAKİKALAR

Tunceli'de protesto

Tunceli'de protesto
Tarih: 24.05.2012 - 15:22
Kategori: Gündem

Tunceli Üniversitesi'nde okuyan 5 öğrencinin dün gözaltına alınması üzerine, bugün öğrenciler tarafından protesto yürüyüşü düzenledi...

Tunceli Üniversitesi'nde okuyan 5 öğrencinin dün gözaltına alınması üzerine, bugün öğrenciler tarafından protesto yürüyüşü düzenledi. Emniyet Müdürlüğü binasın girişine yürüyen öğrenciler, olaysız dağıldı.

Tunceli Üniversitesi'nde öğrenim gören 5 öğrenci, dün Malatya Özel Yetkili 3'üncü Ağır Mahkemesi'nin kararıyla polis tarafından gözaltına alındı. Tunceli Üniversitesi'nde öğrencilerin kurduğu Dersim Öğrenci Derneği (DÖDER) üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 öğrenci, 5 arkadaşlarının gözaltına alınmasını bugün yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasını bir kız öğrenci okudu. Açıklamada şöyle denildi:

"Üniversitemizde okuyan 5 arkadaşımızın, eğitim ve yaşam hakları gasp edilerek keyfi bir şekilde gözaltına alınmasını kınıyoruz. Yine aynı şekilde geçen yıl üniversitemizde sudan sebepler ile gözaltına alınarak tutuklanan 5 arkadaşımıza toplam 80 yıl hapis cezası verilmişti. Üniversitemizde öğrencilerin daha iyi koşullarda okuması ve bilimsel faaliyetlere teşvik edilmesi, bu konuda destek sunulması gerekirken, bunun yerine üniversitemizi adeta bir karakol yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu baskı sindirme politikasını bir zihniyet haline getirmiş olan polis, hiçbir yasayı dinlemeden Dersim Öğrenci Derneği'ni basarak camları ve kapıları kırarak arama yapmış ve her yeri tahrip etmiştir. Bütün Dersim halkının, polisin bu gözaltı ve sindirme politikasına kayıtsız kalmamasını istiyoruz ve gözaltına alınan 5 arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz." dedi.

EMNİYET VE REKTÖRLÜĞE YÜRÜDÜLER
Basın açıklamasından sonra öğrenciler sloganlar atarak Emniyet Müdürlüğü giriş kapısına kadar yürüdü. Giriş kapısında polisin sıkı güvenlik önemleri aldığı gözlenirken, öğrenciler yaklaşık 10 dakika boyunca emniyet kapısında oturma eylemi yaptıktan sonra tekrar Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Buradan da araçlara binen öğrenciler Atatürk Mahallesi'ndeki Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü önüne giderek burada da bir süre slogan atıp oturma eylemi yaptı. Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı. 

Sondakikahaber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları