loading
close
SON DAKİKALAR

TÜPRAŞ’ta patron sözünde durmuyor

TÜPRAŞ’ta patron sözünde durmuyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:17
Kategori: Sendika

PETROL-İŞ Sendikası, Tüpraş işyerinde bazı çalışanların ünite amiri yapılarak ‘Kapsam dışına’ alınmak istenmesine karşı eylem yaptı

Sendika yöneticileri, bu uygulamanın adım adım sendikasızlaştırma olduğunu belirterek, buna sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Eylemin ülke genelindeki 4 Tüpraş Rafinerisinde de yapıldığını ifade eden işçiler, bir saat geç işbaşı yaparak bunun bir ikaz olduğunu söyledi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde kurulu bulunan TÜPRAŞ  İzmir Rafinerisi işçileri, işverenin bazı toplusözleşme maddelerine uymadığı gerekçesiyle bu sabah bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı. Sabah 08.00-16.00 vardiyasına gelen işçiler ile gündüz çalışan yaklaşık 500 kişi Tüpraş’ın ana giriş kapısında servislerden inerek toplandı.

Petrol-İş Sendikası TÜPRAŞ  İşyeri Baş Temsilcisi Menderes Akdağ, işyerindeki ünitelerde olan gelişmeler hakkında bilgiler verdikten sonra “Bundan üç dört ay önce iş akdi imzaladık iki senelik. Şimdi dünden beri 10 tane süpervizer yani ünite amirleri kapsam dışına geçecek diye tutturdular. Sendikadan istifa etmelerini istiyorlar. Bunları sözleşme masasına getirmeleri gerekirdi” diyerek, işvereni toplusözleşmeye uymamakla suçladı.

Petrol-İş Şube Başkanı İsmail Doğan da gün geçtikçe ülke genelinde işçilere karşı saldırıların yoğunlaştığına dikkat çekti. “Çiğli’de, Menemen’de işçilere saldırılar yapılıyor. Bu saldırılar TÜPRAŞ’ta da devam ediyor. İçimizden bir kısmını sözleşmeyi ihlal etme pahasına koparmaya çalışıyorlar. Niyet, bölünmüş parçalanmış, birbirine düşmüş işçiler yaratmaya çalışmak. Niyet esnek çalışmayı sonuna kadar uygulamak” dedi.  Toplusözleşmelerin işyerinin kurallarını belirlemek için yapıldığına dikkat çeken Doğan, “Canları istediği zaman, ‘ben sözleşmeyi ihlal ediyorum’ diyebiliyorlarsa o zaman bize de sözleşmeyi ihlal etme hakkı doğar. Bunun koşullarını 4 bölgede oluşturabilirsek biz de sözleşmeyi reddedebiliriz” dedi.

İşçilere saldırılara karşı her zamankinden daha fazla hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlatan Doğan, “Bugün bir grup arkadaşımızla başlayan uygulamayla yumuşak karnımızı yoklamaya çalışıyorlar. 1150 üyemiz 225 kapsam dışı arkadaşımız var. Sözleşmeyi ihlal etmek için çaba sarf edenler masada neler konuşulduğunu unuttular. İşyeri tepeden tırnağa bir model değişikliğine gidiyor. Problemimiz 10-15 arkadaşımızın kapsam dışına geçmesi değil. Problemimiz sözleşme masasına rağmen oturulup konuşulmasına rağmen ihlal edilmesidir. Yarına bugünden hazırlıklı olacağız. Biz burada huzurlu çalışacağız, bizi huzursuz edenleri de huzursuz edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları