loading
close
SON DAKİKALAR

Turgut Kazan: 'Berat Albayrak ve Merkez Bankası rezervleri nerede' sorusuna avukatın cevap vermesi tam bir kural ihlalidir, soruşturma açılmalı

Turgut Kazan: 'Berat Albayrak ve Merkez Bankası rezervleri nerede' sorusuna avukatın cevap vermesi tam bir kural ihlalidir, soruşturma açılmalı
Tarih: 23.02.2021 - 16:30
Kategori: Gündem

Avukat Turgut Kazan, CHP'nin 'Damat nerede?' sorusuna Berat Albayrak'ın avukatının açıklama yapmasının kural ihlali olduğunu belirterek "Avukat İsa Sinan Göktaş hakkında, üyesi olduğu baro res’en ve hemen soruşturma açmalıdır" dedi.

CHP'nin sosyal medya hesabından bir görsel paylaşılmış, Merkez Bankası'nın sattığı 128 milyar dolara gönderme yaparak "Para nerede? Kayıp... Peki 'damat' nerede? Sen de oyna, firari damadı bul. Arkası yarın..." denilmişti. CHP'nin paylaşımının ardından Berat Albayrak'ın avukatı İsa Sinan Göktaş bir açıklama yapmıştı.

Göktaş, açıklamasında, "Merkez Bankası rezervlerine yönelik işlemler yürürlükteki mevzuata uygun bir şekilde finansal istikrar ve fiyat istikarı hedefleri dogrultusunda ödemeler dengesi ihtiyaçlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Merkez Bankasının herhangi bir miktarda döviz ya da TL cinsinden kaynağının farklı yere transfer edilme, yok olma, buhar olma ihtimali yoktur. Ayrıca para akışının her bir kuruşunun izi sürülebilir ve takip edilebilirdir" ifadelerini kullanmıştı. 

Avukat Turgut Kazan, Albayak'ın avukatının açıklama yapmasına tepki gösterdi. Kazan, "'Berat Albayrak ve Merkez Bankası rezervleri nerededir' sorusuna avukatın cevap vermesi, tam bir kural ihlalidir. Çünkü, avukat müvekkilinin sözcüsü değildir" dedi.
 
Avukat Kazan şunları kaydetti:
"Meslek kurallarımızın 40. maddesi gayet açıktır. “Kesin olarak zorunluluk bulunmadıkça, avukat müvekkili adına açıklama yapamaz”. Yani, çok ağır hastalık veya engelleyici bir durum olmadıkça, açıklamayı soruların muhatabı yapar.

Bakıyoruz, avukat 'Berat Albayrak evinde eşi ve çocuklarıyla zaman geçirmektedir' diyor. Zaten, toplumun büyük çoğunluğu da zamanını böyle geçiriyor. Ama, tamamı aranınca bulunuyor, soru sorulursa cevaplıyor. Bu durumda, açıklamayı avukatın yapmasını gerektirecek bir zorunluluk bulunmadığı anlaşılıyor. Dolayısıyla, kamuoyunun beklediği açıklamayı, bilinen gülücükleri ve 'burası çok önemli' vurgusuyla Berat Albayrak yapar olur biter. Elbet, hepimiz merak ediyoruz, yaşananları öğrenmek istiyoruz. Ve bizzat Albayrak’tan açıklama bekliyoruz. Bu nedenle, meslek kurallarını hiçe sayarak, müvekkiline sözcülük yapan Av. İsa Sinan Göktaş hakkında, üyesi olduğu baro res’en ve hemen soruşturma açmalıdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları