loading
close
SON DAKİKALAR

Turist günlük 110 gram kırmızı et tüketti

Turist günlük 110 gram kırmızı et tüketti
Tarih: 12.02.2012 - 15:19
Kategori: Seyahat

Antalya'ya gelen bir turist günlük 110 gram kırmızı et, 180 gram beyaz et tüketiyor.

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) Başkanı Aydın Özdemir, Antalya'ya gelen 10 milyonu aşkın turistin yiyecek içecek tüketimini değerlendirdi. Dernek olarak 12 turistik tesiste yaptıkları araştırmaya göre, 5 yıldızlı otellerde kalan turistin günde 4 kilogram yiyecek, 3,5 litre de içecek tükettiğini belirten Özdemir, ''Bu tabağa ve bardağa alınan yiyecek ve içecek miktarı. Ancak alınan bu yiyecek ve içecekler tüketim olarak kabul ediliyor'' dedi.

Otelde konaklayan bir turistin 110 gram kırmızı et, 180 gram beyaz et, 80 gram deniz ürünleri, 75 gram sebze ve 70 gram meyve tükettiğini kaydeden Özdemir, ''10 milyon turistin ortalama 7 gün kaldığını kabul edersek geçen 10 aylık dönemde 7 milyon 700 bin kilogram kırmızı, 12 milyon 600 bin kilogram beyaz et, 5 milyon 600 bin kilogram deniz ürünleri, 5 milyon 250 bin kilogram sebze, 4 milyon 900 bin kilogram meyve tüketiliyor'' diye konuştu. Aydın Özdemir, otelde konaklayan turistin günlük 20 cl bira, 12 cl rakı, cin, votka, 8 cl beyaz şarap, 15 cl kırmızı şarap tükettiğini kaydetti.

10 milyon turist yiyecek iecek maliyeti 490 milyon Avro

Bir turistin günlük 4 kilogram yiyecek, 3 litre içecek tükettiğini bildiren Aydın Özdemir, ''Bir kişinin oteldeki yiyecek içecek tüketiminin maliyeti 7 Avro'ya geliyor. Antalya'ya yılın 10 ayında 10 milyon turist geldi. Kişi başı 7 gün konaklama hesap edildiğinde, gelen toplam turistin yiyecek içecek maliyeti 490 milyon Avro'yu buluyor. Bu rakamlar aşılacak çünkü Aralık ayına kadar Antalya'ya gelen turist sayısında 11 milyon hedefleniyor'' diye konuştu. Ağırlanan turistin yiyecek içecek tüketimini ''yerinde ihracat'' diye değerlendiren Özdemir, ''Kendi seramızdan domatesi, kendi çiftliğimizden eti, balığı yerinde turiste ikram ediyoruz'' dedi.

Türk mutfağını özleyip de gelen misafirler olduğunu kaydeden Aydın Özdemir, Almanların kuzu etini tercih ettiğini, en çok dolma, sarma, baklava, deniz ürünleri, bira ve şarap tükettiğini söyledi. Rusların tüm etli yemekleri sevdiğini kaydeden Özdemir, ''Ruslar taze şeftaliye dayanamıyor, karpuz, kiraz, kanyak, votka, şampanya tercih ediyor'' dedi. Fransızların ızgara et ve kırmızı şarabı tercih ettiğini belirten Özdemir, ''Turistlerden gelen en çok şikayet deniz ürünlerinin sunulmaması'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları