loading
close
SON DAKİKALAR

Turizmci 1 haftalık ara tatilden umduğunu bulamadı

Turizmci 1 haftalık ara tatilden umduğunu bulamadı
Tarih: 18.11.2019 - 14:08
Kategori: Gündem

MEB’in bu yıl ilk kez uyguladığı bir haftalık ara tatil turizmciyi mutlu etmedi. Turizmcilere göre birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk kez uygulamaya konulan ara tatilin başlamasıyla, Ege’nin tatil beldelerinde beklenen hareketlilik yaşanmadı.

18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ara tatile hafta sonu da eklenince süre 9 güne kadar uzadı. Ancak Ege’nin tatil beldelerinde oluşması tahmin edilen hareketlilik, beklentiyi karşılamadı. Çeşme’nin ünlü Ilıca Plajı boş kaldı, Alaçatı sokaklarında ise beklenen yoğunluk yaşanamayınca esnaf umduğunu bulamadı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, “Çeşme’de güzel bir yaz geçirdik. Bu dönemde turizmin alışık olmadığı bir ara tatil başladı. Bizim beklentimiz tüm Türkiye genelinde bu ara tatilin hareketli geçmesiydi fakat Çeşme’deki rezervasyonlar çok iyi değil. Bu durumun ara tatile yönelik bir adaptasyon probleminden kaynaklandığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yaz döneminin uzun sürdüğünü belirten Demir, “Birçok tatilci ara tatil tarihlerini bilmiyor dolayısıyla tatil planlamasında da bilmemezlikten kaynaklanan bir problem meydana geliyor. Özellikle şubat ayındaki tatilden daha çok umutluyuz. Ara tatil uygulaması önümüzdeki dönemlerde kış turizmini olumlu yönde etkileyecek” dedi.

Kaynak : Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları