loading
close
SON DAKİKALAR

Türk-İş Genel Başkanı yine Mustafa Kumlu

Türk-İş Genel Başkanı yine Mustafa Kumlu
Tarih: 11.02.2012 - 22:53
Kategori: Sendika

TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu'nda Mustafa Kumlu, yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Büyük Anadolu Hotel'de 8 Aralık'ta başlayan TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu, bugün yapılan seçimin ardından sona erdi. Seçimde, 362 delegenin tamamı oy kullandı. Oyların 350'si geçerli sayıldı. Oyların 223'ünü Mustafa Kumlu, 127'sini ise Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın aldı.

Bu sonuçla Musafa Kumlu, yeniden TÜRK-İŞ Genel Başkanı seçildi. TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: ''Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ergün Atalay, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar.''
Sonuçların açıklanmasının ardından taraflar birbirini kutladı.

Türk -İş Genel Başkanı Kumlu'dan açıklama 

TÜRK-İŞ Genel Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Kumlu, Büyük Anadolu Hotel'de düzenlenen TÜRK-İŞ'in 21. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden genel başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, TÜRK-İŞ için artık yeni şeyler söylemenin zamanı olduğunu ifade etti. Genel kurulun etkilerinden arınıp tek yürek, tek yumruk halinde dev sorunların çözümü için el ele yürümeleri gerektiğini belirten Kumlu, ''Biz birlik ve bütünlük içinde oldukça, tek bir yürek, tek bir ses oldukça önümüzde hiç kimse, hiçbir güç duramayacaktır'' dedi.

TÜRK-İŞ genel kurullarında kazananın ve kaybedeninin olmadığını dile getiren Kumlu, ''Protestolarla, sloganlarla, yapılan konuşmalarla genel kurulumuza TÜRK-İŞ topluluğunun her rengi yansımıştır. Tabanında her türlü eğilimi barındıran TÜRK-İŞ'e yakışan da budur'' diye konuştu. Kumlu, genel kurulda ifade edilen her görüşü zenginlikleri olarak kabul ettiklerini belirterek, olumlu ya da olumsuz tüm eleştirileri önemsediklerini, TÜRK-İŞ yönetimi ve başkanlar kurulunun bu eleştiriler ışığında yoluna devam edeceğini söyledi.

Genel Kurul komisyonlarının verimli bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Kumlu, şunları kaydetti: ''Genel Kurul kararlarımız, TÜRK-İŞ'in manifestosudur. Bu manifesto, rehberimiz olacaktır. İşte yine ateşten gömleği giydim. Biliyorum, üzerimize atılan ateş topları nedeniyle yine yanmadığımız bir tek gün olmayacak. Hükümetin emeğe karşı bitmez tükenmez saldırılarının önümüzdeki dönemde devam edeceği açık. Yine zor, belki de her zamankinden daha zor bir dönem bizleri bekliyor. Bu zor dönemde emek lehine adımlar atılabilmesi için tek tek hepinize, hepinizin desteğine ihtiyacımız var arkadaşlar. Bunu unutmayın, gözünüzü gönlünüzü bizlerden ayırmayın. Bu genel kurulun kazananı bizler değiliz. Bu genel kurulun kazananı, işçisinden, işyeri temsilcisine, işyeri temsilcisinden, baş temsilciye, baş temsilciden şube yöneticisine, şube başkanına, sendikalarımızın genel merkez yöneticilerine ve nihayet TÜRK-İŞ yöneticilerine kadar TÜRK-İŞ topluluğudur. Bizlere oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu genel kurula emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun, varolun. Yolumuz açık olsun.''

Kumlu'nun genel başkanlık seçimindeki rakibi Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da demokratik bir mücadele ortaya konduğunu, genel kurulun bu yönde bir irade gösterdiğini belirtti. Genel kurullarda demokrasi gereği yarışlar olduğuna işaret eden Öztaşkın, kendilerinin de bunun gereğini yerine getirdiklerini söyledi. Sendikal Güç Birliği Platformu'nun bundan sonra da çalışmalarına devam edeceğini kaydeden Öztaşkın, görüşlerini, taleplerini dile getirmeyi sürdüreceklerini, kararların TÜRK-İŞ'te birlik ve beraberlik içinde alınmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Bugüne kadar alınan kararların arkasında olduklarını vurgulayan Öztaşkın, bundan sonra da bu kararlara sahip çıkacaklarını bildirdi. Genel kurulun büyük bir olgunluk içinde tamamlandığını dile getiren Öztaşkın, ''Bize düşen ceketimizi ilikleyip, Sayın Başkanı tebrik etmektir'' dedi. Konuşmaların ardından Kumlu ve Öztaşkın ile listelerinde yer alan isimler birbirlerini tebrik ederek, el ele basın mensuplarına poz verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları