loading
close
SON DAKİKALAR

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Hükümet ve işveren 3 bin liranın altında teklif getirmemeli

Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: Hükümet ve işveren 3 bin liranın altında teklif getirmemeli
Tarih: 27.12.2020 - 14:47
Kategori: Sendika

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında 4 Aralık'ta gerçekleştirmişti.

Komisyon ikinci toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde 15 Aralık'ta, üçüncü toplantı ise Türk-İş'in ev sahipliğinde 22 Aralık'ta yapılmıştı.

Komisyonun dördüncü ve son toplantısı 28 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek. Son toplantı öncesinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay bir açıklama yaptı. İlk defa rakam telaffuz eden Atalay, "İşveren ve hükümet, kamuoyuna 3 bin liranın altında bir teklif getirmemelidir. Çünkü 3 bin liranın altındaki teklif, insanları mutlu edecek bir teklif olmaz, çalışanları mutlu edecek bir teklif olmaz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na 3 bin liranın üzerinde bir teklif getirilmelidir" dedi.

TÜİK, asgari ücretle ilgili önerisini sunmuş, ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruşluk asgari ücret önermişti. TÜİK'in önerisi tepki çekmişti.

Asgari ücretle ilgili siyasi partiler de önerilerini açıklamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretin vergisiz net 3 bin 100 TL olması gerektiğini söylemişti. Birçok CHP'li belediyede en düşük maaşın 3 bin 100 ve üzeri olması kararı alındı. 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları