loading
close
SON DAKİKALAR

Türk Sanatı Dubai’de

Türk Sanatı Dubai’de
Tarih: 06.04.2012 - 16:04
Kategori: Kültür & Sanat

17-18 Nisan’da gerçekleşecek Christie’s Dubai Çağdaş Sanat Müzayedesi’nde bugüne kadar sunulan, Türk çağdaş sanat seçkisi görücüye çıkacak...

Dubai’deki müzayedelerde, 2008’den bu yana Türk sanatına ayrılmış özel bir bölümyer alıyor. Bu özel bölümeklendiğinden beri görülen en geniş Türk eser seçkisi, 17-18 Nisan’da Christie’s Dubai’de satışa sunulacak. Geçmiş müzayedeler Christie’s Dubai satışlarının, stratejik ve coğrafi olarak Türk sanatının modern ve çağdaş sanatçılarını sunmak için en iyi bölge olduğunu kanıtlıyor. 

Müzayedede bazı genç Türk sanatçıların eserleri ilk kez yer alacak. 25 Türk eserinin satılacağı müzayededeki eserlerin yarısından fazlası genç Türk sanatçılara ait. Türk sanatçıların eserleriyle ilgili beklenen minimum ve maksimum satış değeri 516 bin ile 705 bin ABD doları aralığında. Satışa çıkacak eserler arasında genç Türk sanatçılarının, çağdaş, zengin ve etkileyici tekniklerini yansıtan çok sayıda fotoğraf da yer alıyor.

Christie’s Ortadoğu Direktörü ve Satış Başkanı, Michael Jeha konuyla ilgili şunları söyledi: “Birinci bölümde daha uluslararası platforma yönelik sanatçıların eserlerini satışa sunuyoruz, ikinci bölümde de genç ve gelecek vaat eden sanatçılarla yelpazeyi genişletiyoruz. Bu bölünme biçimi, Dubai ve Ortadoğu’da pazarın giderek büyüdüğüne dair bir olgunluk belirtisidir.” Müzayedenin önde gelen eserleri arasında Burhan Doğançay’ın 1977 tarihli “İsimsiz” adlı eseri dikkat çekiyor. Dubai’deki önceki Christie’smüzayesinde “Elma” isimli eserinin satış rakamıyla kendi rekorunu kıran Azade Köker’in yanı sıra Ansen, Murat Pulat, Murat Germen’e ait eserler de koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları