loading
close
SON DAKİKALAR

'Türk yetkililerin açıklamaları Türkiye'yi AB üyesi olma ihtimalinden uzaklaştırdı'

'Türk yetkililerin açıklamaları Türkiye'yi AB üyesi olma ihtimalinden uzaklaştırdı'
Tarih: 15.03.2017 - 09:27
Kategori: Dünya

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi krize ilişkin yaptığı açıklamada 'Eğer biri Rotterdam'da faşizm görüyorsa gerçeklikle bağı kopmuştur' ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi krize ilişkin yaptığı açıklamada 'Eğer biri Rotterdam'da faşizm görüyorsa gerçeklikle bağı kopmuştur' ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklamasını Twitter'dan yapan Tusk "Rotterdam kenti Naziler tarafından yok edildi. Bugün belediye başkanı Fas doğumlu biri. Orada faşizm gören birinin gerçeklikle bağı kopmuştur. Biz Avrupalıyız ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.

​'AVRUPA HOLLANDA'DIR'


Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Tusk, burada yaptığı açıklamada da aynı ifadeleri kullanarak "Hollanda Avrupa'dır. Avrupa Hollanda'dır. Bu ülke demokrasi ve özgürlük ülkesidir. Erasmus'un kenti Rotterdam Naziler tarafından tamamen yok edildi. Şu anda Fas doğumlu biri kentin belediye başkanı. Eğer birileri Rotterdam'da faşizm görüyorsa onlar gerçeklikle bağlarını tamamen koparmışlardır" dedi.

'İNGİLTERE'NİN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Tusk, AB'den ayrılmaya hazırlanan İngiltere'nin bu süreci (Brexit) anlaşma olmadan gerçekleştirme ihtimali hakkında da açıklamalarda bulundu.

"Tehditlere boyun eğmeyeceğiz, sizi bunların işe yaramayacağı konusunda temin ederim" diyen Tusk "Anlaşma olmamasının İngiltere için iyi olacağı ve AB için kötü olacağı yönünde olan ve artan şekilde tehditlere dönüşen iddialara yanıt verilmesi gerekiyor. Anlaşmanın olmadığı bir senaryonun, herkes için başta da Birleşik Krallık için kötü olacağını net olarak ifade etmek istiyorum" dedi.

İngiltere Başbakanı Theresa May ocak ayındaki açıklamasında 2 yıllık Brexit sürecinin ardından gerekirse gelecekteki AB-İngiltere ilişkilerini belirleyecek bir anlaşma yapmadan birlikten ayrılmaya hazır olduklarını söylemişti.

May "Olumlu bir anlaşmanın yapılacağından emin olsam da, İngiltere için hiç anlaşma olmamasının kötü bir anlaşmadan daha iyi olacağından da eşit derecede eminim" ifadelerini kullanmıştı.

Juncker: Türkiye'nin Nazi taşlaması nedeniyle şoke oldum

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AP'de katıldığı oturumdaki konuşmasında "Türkiye'nin Nazi taşlaması nedeniyle şoke oldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk siyasilerden gelen ve Almanya ile Hollanda yönetimlerinin Nazi dönemiyle kıyaslandığı açıklamalara son tepki AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'den geldi.

AP oturumunda AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın ardından konuşan Juncker, "Türkiye'nin Nazi taşlaması nedeniyle şoke oldum. Bugünkü yönetimlerle Naziler arasında kıyaslama yapılması kabul edilemez" dedi.

Juncker ayrıca, Türk yetkililerin açıklamalarının Türkiye'yi Avrupa Birliği üyesi olma ihtimalinden gittikçe uzaklaştırdığını belirtti.

Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları