loading
close
SON DAKİKALAR

Türkan Sarıkaya davasında 'cinsel istismar'a ret kararı

Türkan Sarıkaya davasında 'cinsel istismar'a ret kararı
Tarih: 19.01.2017 - 12:26
Kategori: Kadın

Adana'da eski kız arkadaşı 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya'yı döverek öldürmekle suçlanan 30 yaşındaki Bünyamin Fikirdeşici'nin, 'cinsel istismar' suçundan da yargılanması istemi reddedildi.

Adana'da eski kız arkadaşı 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya'yı döverek öldürmekle suçlanan 30 yaşındaki Bünyamin Fikirdeşici'nin, 'cinsel istismar' suçundan da yargılanması istemi reddedildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında görülen davada Türkan Sarıkaya’nın külotlu çorabının parçalanarak çıkarılıp tecavüz edilmeye çalışıldığı; aynı çorap ile boğulmak istendiği, kafasına defalarca vurulup komaya sokulduktan sonra alkol aldığı izlenimi vermek için ağzına alkol döküldüğü ortaya çıkmıştı.

Sarıkaya'nın cinsel saldırıya uğradığını ispatlayacak olan ve üzerinde genç kıza ait saç telleri olan o çorap dava dosyasında yer almayınca, mahkeme heyeti, emniyete çorapla ilgili kriminal inceleme yapılıp yapılmadığını sordu. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yanıt, bugün (9 Ocak 2017) yapılacak duruşmada verilecekti. Bugün yapılan duruşmada, sanığın 'cinsel istismar' suçundan yargılanması istemi reddedildi.

Ne olmuştu?

Sondaj şirketi bulunan Bünyamin Fikirdeşici, iddiaya göre 8 Şubat 2016'da otomobili ile bir mobilya şirketinde yönetici asistanı olarak çalışan eski kız arkadaşı Türkan Sarıkaya'yı alarak kendine ait iş yerine götürdü. Güvenlik kameralarına, genç kızın Bünyamin Fikirdeşici ile araç içerisinde birbirlerini iteklediği ve Fikirdeşici'nin Türkan Sarıkaya'yı kolundan tutarak araçtan indirdiği yansıdı. Akrabası Seren Gün de akşam saatlerinde genç kızı arayarak görüşmek istediğini söyledi. Sarıkaya'nın tedirgin ses tonu ve yanında Bünyamin Fikirdeşici'nin olduğunu söylemesi üzerine Seren Gün, ilerleyen saatlerde genç kızı tekrar arasa da ulaşamadı. Bunun üzerine Bünyamin'in kardeşi Utku Fikirdeşici'yi arayarak yardım istedi. Utku Fikirdeşici, arkadaşı Ali Can Döner ile birlikte iş yerine gitti. Ağabeyinin kapıyı açmaması üzerine balkondan atlayarak içeri giren Utku Fikirdeşici, baygın halde ve yüzünde darbe izin olan genç kızı buradan alıp, ailesinin evine bıraktı. Hastaneye kaldırılan Türkan Sarıkaya 7 gün sonra yaşamını yitirdi, ailenin şikayeti üzerine de Bünyamin Fikirdeşici tutuklandı. Otopsi raporuna göre kanında alkol çıkmayan Türkan Sarıkaya'nın ölümünün, başının arka tarafına alınan darbe sonrası oluşan künt kafa travmasına bağlı beyin kanamasından kaynaklandığı saptandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları