loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Barış Meclisi basın açıklaması yaptı

Türkiye Barış Meclisi basın açıklaması yaptı
Tarih: 11.02.2012 - 23:46
Kategori: Gündem

"Vicdan sahibi hiç kimse, hukuku ve yasaları ayaklar altına alan bu durumu kabul edemez. "

Türkiye Barış Meclisi son günlerde yaşanan olumsuzluklar yüzünden bir basın açıklaması yaptı. Açıklama metnin tamamını yayınlıyoruz;

ÖCALAN’IN ÖZEL TECRİTİNE SON VERİLMELİ, MÜZAKERE YENİDEN BAŞLATILMALI

İki aya yakın süredir avukatlarıyla, ailesiyle görüştürülmeyen tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan,  bu hafta da avukatlarıyla görüştürülmedi. Her defasında koster bozuk, hava muhalefeti gibi gerekçe ileri sürülüyor. Artık bu bahanelere kimse inanmıyor. 

2005 Haziran’ında itibaren devlet/ hükümet gerek ve uygun gördüğünde Abdullah Öcalan ile avukat ve birinci derece yakınlarına görüşme yaptırılıyor, değilse çeşitli bahanelerle görüşme engelleniyor. 

Bu durumun anayasaya, yasalara ve uluslararası hukuka, her şeyden önemli insan haklarına aykırı olduğu bütün devlet, hükümet yetkilileri ve kamuoyu tarafından bilinmesine rağmen sürdürülmesi siyasi bir tercih olarak kabul edilebilir değildir. 

Vicdan sahibi hiç kimse,  hukuku ve yasaları ayaklar altına alan bu durumu kabul edemez. 

Kürt Sorununda son gelişmelere paralel olarak Abdullah Öcalan’a uygulanan bu özel tecrit, çatışmayı ve şiddeti tırmandırdığı bilinen bir gerçek.

Öncelikle şiddetin ve çatışmanın sona ermesinde etkin role sahip olduğu açığa çıkmış olan tutuklu PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bu özel tecrit haline bir an önce son verilmelidir. Zaman geçirilmeden diyalog ve müzakere yeniden başlatılmalı, yapılan protokollerin gereği yerine getirilmelidir.

Ayrıca şiddet ve çatışma ortamının son bulmasına önemli katkısı olacağı kabul edilen Abdullah Öcalan ile diyalog ve müzakere sürecinin yeniden başlatılması toplumsal gerilim düşürülmesine ve ölümlerin son bulmasına yol açacağı kesindir. 

Daha fazla ölümlere ve toplumsal gerilime yol açmadan ve bir arada yaşamın zeminleri tümden ortadan kalmadan diyalog ve müzakere bir an önce başlatılmalı. Açık hale getirilmelidir.

Barışın sesine ses verelim, aklın ve vicdanın sesiyle hareket edelim. Çatışmanın ve şiddetin hüküm sürdüğü dönemlerde öfkeyle hareket etmek,  kinleri, öfkeleri, düşmanlıkları ve ölümleri çoğaltıyor. Artık Yeter!
  
Türkiye Barış Meclisi
Dönem Sözcüsü 
Dr. Metin Bakkalcı 
7 Eylül 2011

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları