loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Barış Meclisi Newroz Açıklaması

Türkiye Barış Meclisi Newroz Açıklaması
Tarih: 22.03.2012 - 16:47
Kategori: Gündem

Yeni Savaş Konseptine Karşı Siyasal Diyalog ve Demokratik Müzakere İçin Harekete Geçme Zamanı!...

Türkiye Barış Meclisi Newroz ve yaşananlar hakkında bir durum değerlendirmesi yaptı. Meclis "Şimdi barışın sesini yükseltme zamanı. Herkesi bunun için çaba göstermeye, sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Buna her zamankinden çok ihtiyacımız var." diyerek bir açıklama yaptı...

Açıklamanın tamamı;

BASINA VE KAMUOYUNA

Yeni Savaş Konseptine Karşı Siyasal Diyalog ve Demokratik Müzakere İçin Harekete Geçme Zamanı!

Son yirmi yılın en kanlı, en çatışmalı Newroz’u geride kaldı. Milletvekillerinin yumruklandığı, gazlandığı, coplandığı, halkın kurşunlandığı 2012 Newroz’u, 1992 yılının kanlı Newroz’unu hatırlattı.

AKP hükümetinin, özgürlük alanlarını daraltan yasakçı yaklaşımı sivil ve resmi yurttaşların yaşamlarını yitirmesine, yüzlerce yurttaşın yaralanmasına ve gözaltına alınmasına neden olurken, barışa sırtını dönmüşlük ülkenin dört bir yanında şiddette yol açtı.

Newroz’da yaşananlar, yaz sonundan itibaren yürürlüğe konulan Kürt sorununda “yeni savaş konseptinin” kalıcı hale getirilmek istenmesinin sonuçlarıdır.

Devlet gücünü göstermeye, verilene razı etmeye, siyasal tasfiyeye dayalı ve şiddette endekslenmiş bu yeni savaş politikasıyla sonuç alınamayacağını, Newroz’da sokaklarda, meydanlarda ateş yakan insanların coşkusu ve kararlığı gösterdi.

Bu politikada ısrarın, Türkiye’yi büyük bir bataklığa sürüklediği artık görülmelidir. Toplumsal yarılmanın ulaştığı derinlik, Newroz’da Kürt’lere karşı sergilenen linç girişimleriyle, bizzat devlet görevlilerinin ağızlarında dökülen nefret söylemiyle ve ırkçı yaklaşımlarla telafisi güç bir noktaya varmıştır. Geriye dönülmez yolun başında olduğumuz ortaya çıktı.

Türkiye vakit kaybetmeksizin bu yoldan geri dönmelidir. Newroz dönüm noktası olmalıdır. Askeri, siyasi operasyonlarla, güvenlikçi yaklaşımlarla Kürt sorununda bir yol alınamayacağı otuz yıldan sonra artık görülmeli. Çözümün yolu, Kürt sorununun muhataplarıyla siyasal diyalogun kurulmasından ve demokratik müzakerenin başlatılmasından geçiyor.

Herkesi bunun için çaba göstermeye, sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Buna her zamankinden çok ihtiyacımız var. Şimdi barışın sesini yükseltme zamanı.

Türkiye Barış Meclisi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları