loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye eksi 32'yi gördü

Türkiye eksi 32'yi gördü
Tarih: 11.02.2012 - 18:59
Kategori: Şehir

Mereorolojik verilere göre dün gece Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi, sıfırın altında 32.7 ile Kayseri'nin Tomarza ilçesi oldu

Havanın açık, kar yağışının kesilmesi nedeniyle Kayseri ve çevresi dün gece dondu. Günlerden bu yana park edilen otomobiller akülerinin boşalması ve motorinlerinin donması nedeniyle çalışmadı. Su sayaçları ve boruları dondu.

Erciyes Dağı’nda kar kalınlığı 1 metre 30 santimin üstüne çıktı. Soğuk, kar ve buzlu yollar nedeniyle çok sayıda kişi kayak merkezlerinde giyilen bot, çizme ve kabanlara hucum etti.

Kayseri kent merkezinde dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında olmak üzere 20, Tomarza’da 32.7, Pınarbaşı İlçesi’nde 25.6, Sarız’da 24.8, Develi’de 18.8 derece olarak ölçümlendi.

Türkiye’nin dün gece en soğuk yerleşim birimleri arasında Tomarza İlçesi’ni sıfırın altında 30.6 derece ile ile Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi izledi. Sivas’ta hava sıcaklığı sıfırın altında 25, Erzurum ve Ankara’da sıfırın altında 20 derece oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü halkı yem bulmakta güçlük çeken kuşlar konusunda uyardı. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşyları, o minik dostları, güzel ve ekoljik denge açısından çok yararlı dostlarımızı lütfen besleyelim.

Onları sokak, bahçe pencere, balkonumuzda, yumuşatıp bayat ekmek, buğday, darı kanarya ve muhabbet kuşu yemleriyle besleyebiliriz. Lütfen kuşlarla birlikte sokak hayvanlarını da besleyiniz" denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları