loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye, İran'dan daha çok gaz istedi

Türkiye, İran'dan daha çok gaz istedi
Tarih: 08.07.2012 - 14:16
Kategori: Dünya

Press TV, İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Cevat Owji, Türkiye'nin günlük doğalgaz alımlarını 4-5 milyon metre küp artırmayı talep ettiğini açıkladı...

Türkiye'nin İran'dan yaptığı gaz alımlarını artırmak istediği bildirildi. İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Cevat Owji, Türkiye'nin İran'dan günlük doğal gaz ithalatının 4-5 milyon metre küp artırılması talebinde bulunduğunu açıkladı.

İranlı Press TV'ye göre, NIGC Genel Müdürü Owji, Türkiye ve Pakistan'ın İran'dan gaz sevkiyatının artırılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Halen günlük olarak 30 milyon metre küp gaz ithal eden Türkiye'nin bu miktarın günlük 4-5 milyon metre küp artırılması talebinde bulunduğunu anlatan Owji, konuyu görüşmek üzere İran Petrol Bakanı'nın önümüzdeki 3 hafta içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini de belirtti.

Owji, Pakistan'ın da ek gaz istediğini, böylece bu ülkeye yapılan günlük satışların 23 milyon metre küpten 30 milyon metre kübe çıkacağına dikkat çekerek İran'ın, ek gaz talebini karşılayabileceğini, günlük gaz üretimini bu yılın sonuna kadar 1.5 kat artırmayı planladığını, bunun da ülkenin üretim kapasitesini 150 milyon metre küp artıracağını da ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları