loading
close
SON DAKİKALAR

"Türkiye, İsrail'in düşmanı değil"

"Türkiye, İsrail'in düşmanı değil"
Tarih: 11.02.2012 - 23:19
Kategori: Eğitim

"Türkiye, İsrail’in düşmanı değil. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok yakın çalıştım."

New York Times gazetesince yayımlanan "Ya Şimdi Ya Asla" başlıklı makalesinde Olmert, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın Filistin devleti tanıması konusunda tek taraflı bir girişimde bulunma hakkı olsa da bunun en akıllı adım olmayacağını savundu.

"TÜRKİYE İSRAİL’İN DÜŞMANI DEĞİL"

İsrail-Filistin sorununun çözümünün daha fazla ertelenmemesini de isteyen Olmert, Ortadoğu’daki değişimlerine dikkat çekerek, Mısır ve Ürdün ile mevcut anlaşmaları sağlamlaştırmanın İsrail’in çıkarına olduğunu vurguladıktan sonra şunları yazdı: "Buna ek olarak İsrail, en kısa süre içinde Türkiye ile gerginlikleri gidermek için ellerinden gelen her çabayı göstermeli. Türkiye, İsrail’in düşmanı değil. Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok yakın bir çalışmam oldu. Son açıklamaları ve eylemlerine rağmen, İsrail ile ilişkilerin önemini anladığına inanıyorum. Sayın Erdoğan ve Sayın Netanyahu, hem iki ülkenin yararı ve bölgenin istikrarı için bu krize hemen son vermek amacıyla çalışmalıdır."

"ÜZGÜNÜZ VE BUNU İFADE ETME YOLUNU BULMALIYIZ"

Olmert, "provokatif" olarak nitelediği Gazze filosuna yönelik baskınında Türk vatandaşlarının ölmesinden İsrail’in de "üzgün" olduğunu vurguladığı makalesinde, "Bu duyguları, Türk hükümetine ve Türk halkına ifade etmenin uygun yolunun bulunabileceğinden eminim" dedi. "Gerçek liderlik zamanı geldi" ifadesini kullanan Olmert, "Liderlik, siyasette ayakta kalma kabiliyeti ile değil, zor zamanlarda zor kararlar verme kabiliyeti ile test edilir" uyarısında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları