loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama: 'Gerici karanlıktan korkmuyoruz'

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklama: 'Gerici karanlıktan korkmuyoruz'
Tarih: 11.05.2021 - 17:19
Kategori: Kadın

İstanbul Sözleşmesi'nin 10. yıl dönümünde Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye, 11 Mayıs 2011'de İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni ilk onaylayan ülke. Sözleşme, TBMM'de; 247 milletvekilinden 246'sının kabul, 1 milletvekilinin çekimser oyu ile uygun bulundu ve 6251 sayılı kanunla kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığının Türkiye'de olduğu sırada imzalanan sözleşmede, "Kadına karşı şiddet alanında ilk uluslararası belge olan söz konusu Sözleşme'nin müzakere sürecinde ülkemiz tarafından öncü rol oynanmıştır" açıklaması yapmıştı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmenin kabul edildiğine iliş kanunun gerekçesinde, “taraf olunmasının ülkemize ilave bir yük getirmeyeceği ve ülkemizin gelişen uluslararası saygınlığına olumlu katkıda bulunacağını" belirtmişti.

10 yıl sonra 20 Mart 2021'de, gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Türkiye; İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Daha sonra yayınlanan bir başka karar ile Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı duyurulmuştu. 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sözleşmenin 10. yılında, İstanbul Sözleşmesi'nin önemine dikkat çekmek için yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları