loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Komünist Partisi'nden Erdoğan, Soylu ve Bahçeli hakkında suç duyurusu

Türkiye Komünist Partisi'nden Erdoğan, Soylu ve Bahçeli hakkında suç duyurusu
Tarih: 22.02.2021 - 17:06
Kategori: Gündem

Türkiye Komünist Partisi, Boğaziçi’ne destek eylemlerinde eylemcilerin işkence, hakaret ve tehdide maruz kalmasıyla ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye Komünist Partisi bugün saat 14.00’te, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde buluşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Boğaziçi’ne destek eylemleri sırasında eyleme katılanlara işkence eden, hakarette ve tehditte bulunan polislerden şikayetçi olduğu dilekçeyi İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

TKP adına dilekçeyi teslim eden avukat Özgür Murat Büyük, "Bu ülkede hiç kimse ilerici gençliğe, bu ülkenin onurlu insanlarına hakaret edemez, onları tehdit edemez, hedef gösteremez, terörle suçlayamaz. İlgililerin ceza alması için mücadele edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Boğaziçi eylemleri sırasında gözaltına alınan Eray Türkdoğan ise şunları söyledi: "Bu ülkenin gençleri olarak, gerici ve piyasacı müdahalelere, şiddete ve zorbalığa karşı çıkmak için Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmamıza gerek yok. O gün orada ülkesini seven biri olarak bulundum ve herkesin bildiği gibi o gün şiddete, hakarete, tehdide maruz kalan binlerce öğrenciden biri oldum. Türkiye'nin sığdırılmaya çalışıldığı kalıbı yakından hissettim ama bu kalıba sığmayacağımızı, hukuksuzluğa alışmayacağımızı göstermeliyiz. Bu yüzden Boğaziçi Üniversitesi'nde mücadele devam ederken biz de burada bir hukuk mücadelesine girişiyoruz. Onlar istedikleri kadar normalleştirmeye çalışsınlar, biz ülkenin dinsel söylemlerle yönetilmesine, eğitime yapılan gerici müdahalelere, işçilerin hak gaspına maruz kalmasına alışmayacağız. Biz bu ülkenin gençleri olarak umudu ve geleceği temsil ediyoruz. Biz emekçiler için hiçbir şey vadetmeyen bu düzeni hep birlikte yıkacağız ve insanca, eşit ve özgür yaşayacağımız bir ülkeyi birlikte kuracağız."

Son olarak söz alan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi İdil Birbilen Boğaziçi'nde mücadeleye devam edeceklerini ve hukuksuz işletilen bu sürece boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları