loading
close
SON DAKİKALAR

''Türkiye konuşamıyor homurduyor mızırdıyor''

''Türkiye konuşamıyor homurduyor mızırdıyor''
Tarih: 03.06.2012 - 17:55
Kategori: Siyaset

Çiçek, “Milletin DNA’sıyla ters düşen, siyasetçilerin sorumluluk taşıdığı bir Türkiye’deyiz” dedi...

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde kabinesinde bakan olarak görev yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal Hukuk ve Demokrasi Ödülü’nü aldı. 

Siyasetin el sıkmak olduğunu belirten Çiçek, “El sıkabilmek için de el sıkacak mesafede olmamız gerekir. Konuşabiliyorsanız, anlaşabilirsiniz. Konuşamıyorsanız, anlaşamazsınız, nitekim şimdi anlaşamadığımız gibi. Çünkü konuşamıyoruz. Türkiye belli bir süreden beri konuşamıyor, homurdanıyor, mızırdanıyor ve siyaset bir hakaret furyasına dönüşmüş durumda” dedi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği’nin Özal adına verdiği ödüller, Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu’nda önceki akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 

Bu yıl Turgut Özal Hukuk ve Demokrasi Ödülü’ne TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal Ekonomi Ödülü’ne Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, Turgut Özal Bilim ve Teknoloji Ödülü’ne Prof. Dr. Mehmet Öz, Turgut Özal Barış ve Kardeşlik Ödülü’ne İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Turgut Özal Özel Ödülü’ne de Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu Başkanı Rızanur Meral değer görüldü. 

Törene katılan Cemil Çiçek, ödülünü eski Başbakan Yıldırım Akbulut’tan aldı. Törende konuşan Çiçek, “O milletin içerisinden biriydi, milletin adamı olarak anılmaya başlandı. Siyasette öğretmenimiz, bir çoğumuzun da abisiydi. Neyi söylüyorsam O’na borçluyum. Bu törenle O’nu fatihalarla anmamıza vesile oldunuz” dedi.

Siyaset el sıkmaktır

“Bir siyaset adamı ile milletin DNA’sı tutmuyorsa, o siyasetten, o siyasetçiden hayır gelmiyor” ifadesini kullanan Çiçek, “Maalesef milletin DNA’sıyla ters düşen, siyasetçilerin sorumluluk taşıdığı bir Türkiye’deyiz. Bunun altını özellikle çiziyorum. O, milletin içinden biriydi. Bir kısım siyasetçiler konjonktürel olarak, milletle barışık gözükür. Millet gibi düşündüğünü söyler. Bir takım kavramları seçime iki ay kala, üç ay kala söyler. Seçimden sonra unutur. Rahmetli Özal böyle birisi değildi” diye konuştu.

Siyasetin el sıkmak olduğunu yineleyen Çiçek, şöyle devam etti:

“El sıkabilmek için de el sıkacak mesafede olmamız gerekir. Konuşabiliyorsanız, anlaşabilirsiniz. Konuşamıyorsanız, anlaşamazsınız, nitekim şimdi anlaşamadığımız gibi. Çünkü konuşamıyoruz. 

Türkiye belli bir süreden beri konuşamıyor, homurdanıyor, mızırdanıyor ve siyaset bir hakaret furyasına dönüşmüş durumda. Böyle bir ortamda siz istediğiniz kadar kürsünün bu tarafında birlikten, beraberlikten, ülkede huzurdan bahsediniz. Bu ülkenin sorunlarını çözebileceksek, çözmek için gücümüzü enerjimizi bir araya getirebileceksek, konuşabilir durumda olmamız gerekir.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları