loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapattı

Türkiye koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapattı
Tarih: 23.02.2020 - 16:01
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Türkiye-İran sınırı Koronavirüs tehdidi nedeniyle kapatıldı.

Türkiye, İran'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısının 8'e yükselmesinin ardından İran sınırını kapattı. Kararı İçişleri Bakanlığı duyurdu.

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da, koronovirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 8'e yükseldi. Yaşanan ölümlerin ardından Türkiye ile İran arasındaki en uzun sınır hattına sahip Van'da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 kişi koronavirüs şüphesi ile karantina altına alınmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Koca şunları söyledi: 

"İran'da koronavirüs bulgu sayısı 43, hayatını kaybedenlerin sayısı 8. İran'la 3 sınır kapımız var. Iğdır'da Dilucu sınır kapısı da mevcut. Bilim Kurulumuzun önerisiyle sınır hareketinin azaltılması noktasında ilave tedbirlere ihtiyaç duyduk. Komşumuzla sınırlarımızı geçici kapatma karar aldık. 

İran'dan ülkemize yapılacak kara ve demiryolu geçişleri bugün 17.00 itibariyle durduruldu. Uçuşlar 20.00 itibariyle tek taraflı durduruldu. İran'dan Türkiye'ye uçuş yapılmayacak, Türkiye'den İran'a yapılabilecek.

Türkiye bu salgınla mücadelede İran halkının yanındadır. 

Dün ve önceki gün 8 İran vatandaşının hastalık bulguları nedeniyle ülkeye giriş izni verilmedi. Van devlet hastanesinde 5 kişi gözlem altındaydı. Onlarda koronavirüs görülmedi. Sağlık sistemimiz salgınlarla başa çıkabilecek kadar güçlüdür. Yeteri kadar antiviral medikal ilaç depolandı. Endişe edilecek bir durum yok."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları