loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Öğrenci Meclisi'nde türbanlı yemin

Türkiye Öğrenci Meclisi'nde türbanlı yemin
Tarih: 27.04.2012 - 15:02
Kategori: Eğitim

Kürsüye çıkıp yemin edenler arasında türbanlı olan Van Öğrenci Meclisi Başkanı Hacer Eşut dikkat çekti...

9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi özel birleşiminin açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ardından kürsüye çıkıp yemin edenler arasında türbanlı olan Van Öğrenci Meclisi Başkanı Hacer Eşut dikkat çekti.

9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi özel birleşimi TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından açıldı. Demokrasinin haklar ve ödevler rejimi olduğunu belirten Çiçek, "Hukukun üstünlüğü esastır. Demokrasilerde katılım ve çok seslilik esastır. Kanunlar önünde bütün vatandaşlar eşittir" dedi.

"Demokrasinin kalbi burada atar"

TBMM'nin millet iradesinin buluşma ve uzlaşma noktası olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı, "Demokrasinin kalbi burada atar. Ülkemizdeki hiçbir güç ve kurum TBMM'nin üzerinde değildir. Burası milletimizin çare kapısıdır. Burada ükemizin bütün renkleri, desenleri ve sesleri buluşur. Meclis'e sahip çıkmak özgürlüklere ve bağımsızlıklara sahip çıkmaktır. Meclis'e sahip çıkmak hukuka sahip çıkmaktır. Zaman zaman ara dönemler yaşansa da kesintiye uğrasa da ülkemiz demokrasiyi özümsemiştir. Cumhuriyetimiz modernleşme yolculuğunu demokrasiyle yapmıştır" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, demokrasinin bir yöntem ve yönetim şeklinin olmanın çok ötesinde bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, "Güzel bir söz var ki gerçekten çok hoşumuza giden, şu ifadeleri sizlerle paylaşmak istiyorum, demokrasinin bütün hastalıkları daha fazla demokrasi ile tedavi edilir. Daha fazla demokrasi daha fazla demokrasi kültürünü önce bireylerin düşünce ve duygu dünyasına, ardından ailesine, okuluna, çalıştığı kuruma ve nihayet tüm topluma kazandırmak durumundayız. Sanırım burada hoşgörüyü de unutmamak gerekiyor" dedi.

Daha sonra Geçici Başkanlık Divanı oluşturuldu. Birleşimi yönetmek için kürsüye Sadık Şen geldi.

Türbanla yemin etti

Daha sonra illerin öğrenci meclis temsilcileri tek tek kürsüye gelerek yemin etti.
Ant içmek için kürsüye gelenler arasında türbanlı olan Van Öğrenci Meclisi Başkanı Hacer Eşut da dikkat çekti.

Eşut adı anons edilirken bazı öğrenci temsilcileri tarafından ayakta alkışlandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları