loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Oruç Reis gemisi için yeniden Navtex ilan etti, Akif Hamzacebi uyardı; Önemli olan oralarda tatbikat değil sismik araştırma gemisi ile sondaj yapmak, petrol ve gaz arama faaliyetinde bulunmaktır

Türkiye Oruç Reis gemisi için yeniden Navtex ilan etti, Akif Hamzacebi uyardı; Önemli olan oralarda tatbikat değil sismik araştırma gemisi ile sondaj yapmak, petrol ve gaz arama faaliyetinde bulunmaktır
Tarih: 10.08.2020 - 21:42
Kategori: Gündem

Türkiye Yunanistan ile kriz yaratan Oruç Reis sismik araştırma gemisi için Akdeniz’de yeniden Navtex ilan etti. Gemi araştırma yapacağı alana ulaştı.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı Oruç Reis sismik araştırma gemisi için Navtex ilan edildiğini duyurdu. Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin 10-23 Ağustos tarihleri arasında Akdeniz'de sismik çalışmalar yapacağı bildirildi. Mesajda diğer gemilerden 6 deniz mili açıktan geçmeleri istendi.

Türkiye Oruç Reis gemisi için yeniden Navtex ilan edince, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi uyardı; "Navtex ilan edildi. Meis ve Rodos adaları arasında savaş gemileri ile tatbikat yapılacak. Peki sonra. Önemli olan oralarda tatbikat değil sismik araştırma gemisi ile sondaj yapmak, petrol ve gaz arama faaliyetinde bulunmaktır. Bu yapılmadığı sürece tatbikat bir şey ifade etmez.

Türkiye Mavi Vatan’dan koparılıp Anadolu coğrafyasına hapsedilmek isteniyor. Oruç Reis gemisi çalışmalarına ara vermemeli, Türkiye Akdeniz’de İsrail ve Lübnan’la anlaşma yapmanın ön adımı olarak Münhasır Ekonomik Bölge ilan etmelidir. T. Özal bunu zamanında Karadeniz’de yapmıştı" dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI; MTA ORUÇ REİS araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetleri tarafından refakat ve koruma sağlanmaktadır.

Ayrıca Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada; "Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma faaliyetine başlayan MTA ORUÇ REİS araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetleri tarafından refakat ve koruma sağlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır" denildi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları