loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Sakatlar Derneği, Gambiya’da su kuyusu açıyor: “Engellerimiz yardım eli uzatmamıza engel değil”

Türkiye Sakatlar Derneği, Gambiya’da su kuyusu açıyor: “Engellerimiz yardım eli uzatmamıza engel değil”
Tarih: 18.04.2018 - 11:52
Kategori: Yaşam

Türkiye Sakatlar Derneği, “Engellerimiz Yardım Eli Uzatmamıza Engel Değil” diyerek kuraklığın hüküm sürdüğü Batı Afrika ülkesi Gambiya’da su kuyusu açıyor.

Yılın 7 ayında kuraklıkla ile mücadele eden Gambiya, engellilerin yardım eliyle suya kavuşuyor. Türkiye Sakatlar Derneği ve Sen de Gel Derneği işbirliği ile Gambiya’da su kuyusu açılıyor.

Türkiye Sakatlar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Dünya üzerinde 1 milyarı aşkın insan temiz su kaynaklarından mahrum olarak hayatını idame ettiriyor. Her yıl yaklaşık 10 milyon insan ise suya bağlı salgın hastalıklar dolayısıyla hayatını kaybediyor. Kuraklığın hüküm sürdüğü Gambiya’da ise susuzluk nedeniyle, doğan bebeklerin büyük çoğunluğu henüz 5 yaşına gelmeden hayata veda ediyor. Gambiya’da yaşayan ve temiz içme suyundan mahrum olan insanların, dezavantajlı yaşam koşulları karşısındaki yüklerini, engelliler olarak en çok bizler anlayabiliriz. Türkiye’de yaşayan engelliler olarak, Sen de Gel Derneği işbirliği ile “Engellerimiz Yardım Eli Uzatmamıza Engel Değil” sloganıyla Gambiya'da su kuyusu açmak için kampanya başlatıyoruz" denildi.

Dernek, “Engellerimiz Yardım Eli Uzatmamıza Engel Değil” projesine ilişkin ayrıntılı açıklama için kahvaltılı basın açıklaması düzenleyecek. Basın açıklaması yarın (19 Nisan Perşembe) saat 10.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezinde yapılacak.

(Adres: Ördek Kasap Mah. Aşağıguraba Cad. No:31 Fatih-İstanbul)

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları