loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye sandık başında

Türkiye sandık başında
Tarih: 31.03.2019 - 07:05
Kategori: Gündem

Türkiye, yerel yönetimleri seçmek üzere sandık başında.

Türkiye genelinde 56 milyon 911 bin 967 seçmenin yerel yönetimleri belirlemek üzere bugün sandık başına gitmesi bekleniyor. 194 bin 390 sandıkta oy kullanma ve oy sayım işlemleri gerçekleştirilecek.

Doğudaki 32 ilde oy verme işlemi 07.00 itibariyle başladı. Doğuda oy verme işlemi 16.00'da sona erecek.

Batıdaki 49 ilde ise 08.00’de başlayan oy verme işlemi 17.00’de tamamlanacak.

Seçimlere AKP, Bağımsız Türkiye Partisi, BBP, CHP, Demokrat Parti, DSP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi, TKP ve Vatan Partisi katılıyor.
Seçmenlerin oy kullanabilmeleri için  TC. Kimilik Numaralı TC. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı v.b. resimli ve resmi nitelikli belgelerden birisini yanında bulundurması gerekiyor. 

Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için beyaz; büyükşehir olmayan illerde turuncu; ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası mavi; belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise sarı renkte oy pusulası kullanılacak. Seçmenler, 'Evet' veya 'Tercih' yazılı mühürlerle oylarını kullanacak. Oy pusulalarının üzerine mühür dışında yazı yazılmayacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak. Zarflar, şeffaf sandıklara atılacak.

18.00-21.00 saatlerinde radyolarda ve her türlü yayın organlarında sadece YSK tarafından seçimle ilgili verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Saat 21.00'dan sonra bütün yayınlar serbest olacak.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları