loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkiye savaşa sürükleniyor'

'Türkiye savaşa sürükleniyor'
Tarih: 17.12.2011 - 20:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Türkiye'nin savaşa sürüklendiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Kastamonu'da gerçekleştirilen ''İlk Türk Kadın Mitingi''nin anısına düzenlenen söyleşiye katıldı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, günümüzde Türkiye'nin savaşa sürüklendiğini öne sürerek, ''Bu çok ciddi bir sorundur. Bu Kastamonu'da ticari ilişkilere yansımadığından çok yakinen hissedilmiyor olabilir. Ama Antep'e, Hatay'a, Urfa'ya yani en uzun sınırımız olan Suriye sınırındaki illerimize gittiğinizde veya orada yaşayan birileriyle konuştuğunuzda durumun ciddiyetini çok hızlı anlıyorsunuz. Suriye sınırında Suriye ticaretine dayanarak yaşayan esnaf, tüccar, sanayici çok zor durumda. Bu yalnızca iki komşu arasında yaşanan küçük bir aksama olsa gene o kadar mesele yok diyeceğim. Ama bu bütün Türkiye'yi, Ortadoğu'yu ve dünyayı yakabilecek olayların başlangıcı da olabilir'' dedi.

Türkiye'nin AB'nin taşeronu olmasına izin vermeyeceklerini savunan Güler, şöyle konuştu:
''Ülkemizde kanun çıkartma yerine kanun hükmünde kararname çıkarılmakta. Bunu Anayasa Mahkemesine taşıdık ve Eylül ayında karar 7'ye 7 olarak çıkmasına rağmen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın oyu ile reddedildi. Bu şekilde önümüz kesildi. Şu anda hükümet cemaatlerle örgütlenmeye çalışıyor. Ayrıca cemaatler üniversitelerimizdeki yurt ve burslarla gençleri kendilerine bağlamakta. Bu konuda CHP Gençlik Kolları'nın ve kadın kollarının daha etkin bir şekilde çalışmaları gerekmekte. Bir diğer düşüncem ise partinin gençleşmesidir nedeni ise genç beyinlerin bu ülkeye daha faydalı olacaklarını düşünüyorum.''

Programda konuşan Kastamonu Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal da Cumhuriyetin ilk kadın mitinginin Kastamonulu yaklaşık 3 bin kadın tarafından 10 Aralık 1919 tarihinde yapıldığını ve bunun kadının neler yapabildiğini gösteren en güzel olgulardan biri olduğunu belirtti.

Söyleşiye CHP Kastamonu İl Başkanı Salih Karasalihoğlu, Kastamonu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Şeker-İş Kastamonu Şube Başkanı Ali Çuhadaroğlu, CHP il yönetimi ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda CHP'li katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları