loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye Varlık Fonu'nun 2017'den beri McKinsey ile çalıştığı ortaya çıktı

Türkiye Varlık Fonu'nun 2017'den beri McKinsey ile çalıştığı ortaya çıktı
Tarih: 25.10.2018 - 09:20
Kategori: Gündem

Varlık Fonu'na ilişkin denetim raporu Meclis'e geldi. Berat Albayrak'ın 'birlikte çalışacağız' dediği tepkiler üzerine Erdoğan'ın 'vazgeçildiğini' duyurduğu ABD'li McKinsey şirketi ile 1.5 yıl önce çalışıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) denetim raporları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na geldi. Komisyondaki görüşmeden AKP hükümetinin bir süre önce tepki çektiği için 'çalışılmayacağını' açıkladığı McKinsey ile zaten çalışıldığı ortaya çıktı.

HDP'li Garo Paylan, Twitter hesabından bir yazı paylaştı. Paylan, TVF eski Genel Müdürü Mehmet Bostan’ın yazısını "Bakın, Meclise gelen Varlık Fonu denetim raporundan ne çıktı! Hazine Bakanının iki ay önce “çalışmaya karar verdik”, Erdoğan’ın “çalışmayacağız” dediği McKinsey ile 1 Şubat 2017 tarihinden beri çalışıyorlarmış" notuyla paylaştı. Yazıda şöyle deniliyor:

"Mali denetim ve ilgili çalışmalara ilişkin elde edilen her türlü veri ve değerleme sonuçlarını içeren raporlarınızı McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. yetkili proje takımı ile paylaşılmasına izin verir ve paylaşılmasını rica ederim."

Ne olmuştu?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı çerçevesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için ABD'li uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışacaklarını açıklamış, ardından muhalefetten sert tepki gelmişti. Ülke ekonomisinin ABD'li bir şirkete emanet edilmesi tartışma yaratmış, muhalefetten bunun yeni bir 'kozmik oda' vakası olduğu eleştirisi gelmişti. Her kesimden gelen tepki sonrası Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm  arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları