loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye’de ilk olacak çocuk masasının protokolü imzalandı

Türkiye’de ilk olacak çocuk masasının protokolü imzalandı
Tarih: 30.03.2016 - 10:56
Kategori: Yerel

Çocuk İzleme Masası Bakırköy Şubesi’nin 11 Nisan 2016 günü yapılacak olan açılış öncesi protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Son yıllarda çocuğa ve gençlere yönelik şiddet, ihmal, istismar, madde bağımlılığı ve suça yöneltme vakalarındaki artışı ortadan kaldırmak amacıyla Türkiye’de ilk olan ‘Çocuk İzleme Masası Projesi’ 11 Nisan’da hayata geçiriliyor. 
 
Proje için; Bakırköy Kaymakamlığı, Bakırköy Belediyesi, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu ile Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği arasında, tarafların faaliyet alanlarıyla ilgili yapılacak işbirliği esaslarının belirlenmesi için protokol imzalandı. 

Çocukların eğitim, sağlık, istihdam ve benzeri temel hak ve özgürlük alanlarındaki eksiklikleri hukuk içerisinde giderilebilmesi için başlatılan proje için İstanbul ili Bakırköy İlçesi pilot bölge olarak seçildi. 
 
Çocuk İzleme Masası Bakırköy Şubesi’nin 11 Nisan 2016 günü yapılacak olan açılışından önce gerçekleştirilen protokol imza törenine Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetim Çevresi Federasyonu Başkanı Ln. Yavuz Demirkan, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi’nin yanı sıra Eski Devlet ve Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Kamu Denetçileri Kurumu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı(Çocuk Ombdusmanı) Serpil Çakın da katıldı. 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr Bülent Kerimoğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin Bakırköy’den başlayıp tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini söyleyerek; “Çocuk istismarının arttığı bir dönemden geçiyoruz. Bu konularla alakalı atılacak adımlarda kamuda görevli kişilerin üstüne düşen görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket etmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu bilinçle Bakırköy Belediyesi olarak kadınlar, çocuklar ve engelliler için pozitif ayrımcılık yaptığımızı bir kez daha vurgulayarak Çocuk İzleme Masası’nın çalışmalarını canı gönülden, isteyerek ve severek desteklemeyi görev biliyorum.” dedi.

Bir ülkenin gelişmişliği ve kalkınmışlığının geleceğinin teminatı çocuklara verdiği değerle ölçülebileceğine değinen Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk ise konuşmasında; “İlçemizde oluşturulacak Çocuk İzleme Masasının çocuklarımızla ilgili çok güzel çalışmalar yapacağına inanıyorum.” dedi.

Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi konuşmasında “1993 yılında daha Türkiye’de çocuk haklarından bahsedilmezken, toplumun her kesiminden çocukları bir araya toplayarak bir ütopyayı gerçekleştirmek için yola çıktık. 23 yıl sonra bugün tüm kurum ve kuruluşlarında çocuk haklarının öncelikle hale gelmesini sağlamaktan mutluluk duymaktayız” dedi. 


Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları