loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'de ırkçılık vardı

Türkiye'de ırkçılık vardı
Tarih: 11.02.2012 - 19:24
Kategori: Spor

Konya'dan geçtiğimiz nisan ayında ayrılan Kolombiyalı oyuncu Montano, Peru'da verdiği röportajda, Türkiye'den dönmesinin nedeninin “ırkçılık” olduğunu ileri sürdü

Süper Lig’den geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Ligi’ne düşen Konyaspor’dan ayrılan Kolombiyalı Johnnier Montano, ülkesinde sert açıklamalar yaptı.

Siyahi oyuncu, Konya’dan ayrılma nedeninin “ırkçılık” olduğunu ileri sürdü, “Ben bunları kaldırabilirim, ancak ailem kaldıramadı” dedi.

Geçtiğimiz nisan ayında sözleşmesi feshedilen ve Konyaspor’dan, Peru’nun Aleinza Lima kulübüne transfer olan Montano, bu ülkede televizyona verdiği röportajda özellikle Konya halkını topa tuttu.

RAHATSIZ EDEN IRKÇI BAKIŞLAR

Konyasporlu futbolcu arkadaşlarıyla hiçbir sorun yaşamadığını belirten Kolombiyalı forvet oyuncusu şöyle devam etti: “Takımda 4 siyahi oyuncuyduk. Bu nedenle hiçbir yanlışlık hissetmiyorduk.

Ancak ailem ile sokakta dolaşma zorluğu yaşıyorduk. Ailece bir kafeye gittiğimiz zaman rahatsız eden ırkçı bakışları üzerinizde hissediyorsunuz. Buna rağmen takımda kalabilirdim, ancak durum aileme fazlaca dokununca, ayrılma kararı aldık ve döndük”

"KONYA'DA DİN AĞIRLIĞINI FAZLA HİSSETTİK"

Peru’daki röportajı ses getiren Montano, iki yıl Katar’da oynadığını da hatırlattı, “Herkesin dinine saygı duyarım. Ancak Konya’da dinin ağırlığını fazla hissettik. zaten şehirde ailece yaşantınızı sürdürecek çok az yer var. En doğrusu Türkiye’den ayrılmaktı” ifadelerini de kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları