loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'nin çoğunluğu buğday tenli

Türkiye'nin çoğunluğu buğday tenli
Tarih: 03.07.2012 - 16:02
Kategori: Sağlık, Yaşam

Araştırmalara göre Türkiye'nin çoğunluğunu buğday tenliler oluşturuyor...

Ipsos KMG’de çok geniş bir uzman kadro ile 16.000 kişi üzerinden Türk insanını çok boyutlu olarak araştıran ve araştırma verilerini uzman görüşleriyle destekleyerek okuyuculara sunan Türkiye'yi Anlama Kılavuzu, Türkiye'de yaşayan insanların saç, göz ve ten rengi olarak değerlendirmesini yaptı.

Buna göre Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 70'i 'koyu renk' olarak tabir ettiğimiz kahverengi ve siyah gözlere sahip. Yüzde 17'lik kısımda ela ve bal rengi gözlü insanların yer aldığı grafikte, yeşil gözlü insanların oranı yüzde 8 iken, mavi gözlü insanların oranı ise yalnızca yüzde 4.

Göz bozukluğu

Araştırmaya göre, Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 33'ü görme bozukluğu yaşıyor. Bu oran 45 yaş üzeri nüfusta yüzde 59’a çıkıyor.

Ten rengi

Aynı araştırmada Türkiye'de yaşayan insanların ten rengi grafiği de ortaya koyuluyor. Buna göre Türkiye'de buğday tenliler yüzde 57'lik bir orana sahip. Buğday tenden sonraki çoğunluk yüzde 25 ile beyaz tenlilere ait. Yüzde 18 oranla esmer tenli insanlar Türkiye'de üçüncülüğü göğüslüyor.

Saç rengi

Türkiye'nin yüzde 62'si koyu kahve ve siyah renk saça sahip. Yüzde 32'lik oranla kumral ve açık kahve renkli saçlı insanlar ikinci sırada yer alıyor. Orjinal sarışın olarak tabir ettiğimiz sarı saçlılar ise Türkiye'de yalnızca yüzde 4'lük bir orana sahipler. Kızıl saçlı insanlar sadece yüzde 1'lik orana sahip.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları