loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye’nin en başarılı girişimcileri ödüllendirildi

Türkiye’nin en başarılı girişimcileri ödüllendirildi
Tarih: 26.11.2023 - 16:42
Kategori: Bilim & Teknoloji

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen en büyük inovasyon buluşması Türkiye Innovation Week, ‘’Türkiye’nin Girişimcileri’’ ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye’deki girişimciliği özendirmek ve daha da geliştirme hedefiyle ‘’TİM-TEB Girişim Evi’’ ile ‘’Türkiye Geneli’’ olmak üzere iki ana grupta toplam 7 kategoride düzenlenen yarışmaya 50 farklı ilden 400’e yakın başvuru gerçekleşti. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kriterlere uyan 21 teknoloji tabanlı girişim finale kalmaya hak kazandı. 3’ü TİM-TEB Girişim Evi, 4’ü ‘’Türkiye Geneli’’ olmak üzere 7 şampiyon girişimci ödüllerini TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, TİM Genel Sekter Yardımcısı Dr. Kübra Ulutaş Tapo, TEB Girişim Bankacılığı Müdürü Fatih Canan ve Girişim Danışmanlık Kurucu Ortağı Mehmet Şöhrap Sanlı’dan aldı. 

TİM-TEB GİRİŞİM EVİ

En Hızlı Büyüyen Girişimci – HUBSAN TEKNOLOJİ-Yasin ALTINTAŞ

En Fazla Ülkeye İhracat Yapan Girişimci  - REM- Bülent PEKER

Anadolu’nun Teknoloji Elçisi  - ADLEMA- Barış HÖKEVEK

TÜRKİYE GENELİ

Hedefim Küresel Başarı Ödülü – MASSİVE BİO- Çağatay Mustafa ÇULCUOĞLU 

Kadın Teknoloji Girişimci Ödülü – TRIATECH- Bahar SUNMAN

Çevre ve Sürdürülebilirlik Dostu Girişimci – GENEON- Begüm Esra AYTAN

Genç Girişimci – CO PRINT-Fatih Kazım DUYMAZ

ÖDÜL ALAN GİRİŞİMCİLER HAKKINDA

HUBSAN TEKNOLOJİ

Ürün yelpazesi, Kameralı Drone modellerinden Profesyonel Drone'lara, R/C Uçaklardan Yarış ve Zirai Drone Modellerine kadar uzanmaktadır. Yazılım ve Yazılım geliştirme firmanın temel işleri arasında yer almaktadır. Teknoloji ve Yazılım ile birleştirilir her nihai ürün firma tarafından bir ürün hizmet olarak piyasaya sürülmekte ve sürülmeye devam edecektir.

REM PEOPLE

Rem in Store, şirketlerin mağaza içi yürütme uyumluluğunu izleyerek, buna yönelik anında aksiyon alarak ve saha gücü verimliliğini artırarak iş sonuçlarını iyileştirmelerine yardımcı olan benzersiz, bulut tabanlı (SaaS) entegre bir çözümdür. Rem insert, şirketlerin kendi pazarlarındaki büyük perakendecilerin kendilerinin ve rakiplerinin broşür indirim faaliyetlerini takip etmelerine yardımcı olan bulut tabanlı (SaaS) bir çözümdür. Firmalar bu paneli kullanarak kendi markalarının ve SKU'larının rakipleri arasındaki indirimli fiyat rekabetini gerçek zamanlı olarak takip edebilmektedirler.

ADLEMA

Adlema Fabrikaların ürettikleri ürünleri daha hızlı ve daha kaliteli üretebilmelerini sağlayan test cihazları geliştiren bir donanım girişimidir. Tübitak 1512 ve Kosgeb İleri Girişimcilik Destekleri ile kurulan firma daha sonrasında Kosgeb ve Tübitak 1507 destekleri almaya devam etmektedir.

MASSİVE BİO

Massive Bio, sağlık ve sağlık teknolojileri sektöründe, özellikle kanser tedavisi alanında faaliyet gösteriyor. Massive Bio, kanser hastalarına, konumlarına ve finansal durumlarına bakılmaksızın klinik denemelere erişim sağlamak amacıyla kurulmuş bir girişimdir. 13.000'den fazla aktif klinik denemeyi derinlemesine inceleyerek hastalar için uygun olanları hızlı bir şekilde belirlemeye yaramaktadır. Yapay zeka kullanarak, hastaları 6 saniye içinde önceden tarama işlemini gerçekleştirilebilmektedir. Şirket, bu sayede hastaların erken aşamada deneme ilaçlarına erişmelerini sağlayarak, tedavi sürecine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. ABD başta olmak üzere, Kanada, İtalya, İspanya, Almanya, Polonya, Israil, Fransa, Yunanistan, Romanya ve Türkiye’de faaliyet göstermektedir.

TRİATECH

TriaTech, pazarlama süreçlerinin hızlanarak sürekli geliştiği bu günlerde marka yatırımlarına ağırlık vererek Stockart marka değerini oluşturulmasını hedeflemektedir. Stockart, hastaneye ilaç ve tıbbi malzemelerin girişiyle başlayan, ilaç ve malzemelerin hastane depolarından, eczaneye, servislere ve hasta başına kadar, gerçek zamanlı izlenebilmesine olanak sağlayan yazılım ve donanım modüllerinden oluşan bir çözümdür.

GENEON

PETMAN PETman bakteriler tarafından üretilen, plastiklerin geri dönüşümünü sağlayan bir enzimdir. Dünya üzerinde en çok kullanılan PET türü plastikler ve biyoplastikler üzerinde etkili olan PETman, hammaddeye kadar ayırım sağlar. Tamamen biyolojik bir ürün olması sayesinde açığa çıkan hammaddeler her sektörde tekrar kullanılabilmektedir. WATMAN WATman, tekstil atık sularının geri dönüşümünü sağlayan bir enzimdir. Hiçbir kimyasal içermeyen WATman atık suların biyolojik olarak geri dönüşümünü sağlayarak dekolorize eder ve tekrar kullanılabilir hale getirir.

CO PRINT

Co Print, 3D baskı teknolojisindeki yeniliklere odaklanmaktadır. İlk ürünleri multifilament modülü, Tom's Hardware 2022 İnovasyon Ödülleri, Sevdiğimiz Kickstarter Projesi ve Yenilikçi Tasarım da dahil olmak üzere ödüller kazanmıştır. 2020'deki kuruluşlarından bu yana, Co Print, yenilikçi teknolojiler ve ürünler aracılığıyla küresel kullanıcılar için 3D yazıcı ekosistemini geliştirmeyi hedefleyerek yenilik odaklı olmaya devam etmiştir. Yeni ürünlerinin pazar payını hızla artırmayı hedeflemektedirler.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları