loading
close
SON DAKİKALAR

Türkiye'nin ilk açıkhava kütüphanesi

Türkiye'nin ilk açıkhava kütüphanesi
Tarih: 12.02.2012 - 21:44
Kategori: Kültür & Sanat

Türkiye'nin ilk açıkhava kütüphanesi, Muğla Gelişim Hareketi tarafından açıldı.

Şehir merkezindeki Latif Sepil Parkı'na koyulan, küçük bir kulübe görünümündeki kütüphaneye, ilk etapta 280 tane kitap koyuldu. Kütüphaneden, herkes ödünç kitap alabilecek. 

Bir kültür şehri olan Muğla'nın açıkhava kütüphanesini fazlasıyla hakettiğini belirten Gelişim Hareketi sözcüsü Necati Demirel, kütüphanenin ilk gün özellikle üniversiteli gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. 

Demirel, "Ön tarafı camlı olan kütüphanemiz 190 santimetre yüksekliğinde, 80 santimetre genişliğinde ve 70 santimetre derinliğinde. Günlük gazetelerin de bulunacağı kütüphanede, her tür kitap yer alacak. Kitaplar, bağış sistemiyle toplanacak. Minibüs duraklarına yakın bir bölgeye koyulacak kütüphaneden herkesin yararlanması hedeflendi." dedi. 

Kütüphanenin yedi gün 24 saat açık olacağını vurgulayan Demirel, "Hiçbir zaman kilitlenmeyecek. Vatandaşlar, buradan aldığı kitabı iki günde okuyarak geri getirecek. Aynı zamanda kitap bağışında da bulunabilecekler. Herhangi bir kontrol veya takip sistemi yok. Bu kütüphanenin sorumluluğu halkın olacak. Halkımızın desteğiyle proje başarıya ulaşacak. Önümüzdeki dönemlerde diğer parklara da açıkhava kütüphanesi kuracağız." şeklinde konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları