loading
close
SON DAKİKALAR

'Türkler Evinize Dönün'

'Türkler Evinize Dönün'
Tarih: 14.03.2012 - 14:52
Kategori: Spor

Almanya 5. Ligi'nde yer alan Leipzig taraftarları, takımlarının iç saha maçlarında “Kahrolsun Beşiktaş ve Galatasaray. Türkler evinize dönün” diye bağırdı

Avrupa’da son yıllarda arka arkaya patlak veren ‘ırkçılık’ olayları öyle bir noktaya ulaştı ki,Almanya’da yaşanan bir olay, “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

Ülkenin yüksek trajlı gazetelerinden Bild’in haberine göre, 5. Lig’de mücadele eden Lokomotiv Leipzig kulübü taraftarlarının, iç sahana oynadan maçlarda Beşiktaş veGalatasaray’a küfür ettikleri ortaya çıktı.

Irkçı tutumlarıyla bilinen Leipzigliler’in son haftalarda oynadıkları tüm maçlarda, “Kahrolsun Beşiktaş. Kahrolsun Galatasaray. Türkler evinize dönün” şeklinde besteler yaptıkları öğrenildi.

Yaşananlardan sonra ise Alman savcılığı, Lokomotiv Leipzig hakkında ‘ırkçılık’ suçlamasıyla soruşturma başlattığını açıkladı. Aslında Leipzig’in Süper Lig’in iki dev kulübüyle bir alıp veremediği yok.

Çünkü bu ekip ne Galatasaray ne de Beşiktaş’la antreman maçı dahi yapmadı. Alman ekibinin 44 bin kişilik stadyumunda bu ‘iğrenç’ bestelerin söylemesinin arkasındaki tek neden ise taraftar gruplarının içindeki ‘Türk düşmanlığı’.

Hedef Türkler ve Yahudiler

Aslında Alman tribünlerinde Türkler’e yönelik ırkçı tezahüratlar yapılması yeni bir olay değil. Özellikle alt liglerdeki oynanan karşılaşmalarda, rakip bir Türk takımı ise stadyumlarda sıklıkla ‘ırkçı’ sözler duyuluyor. Hatta sadece Türkler’le sınırlı kalmıyor, Yahudi karşıtı tezahüratlar da yapılıyor.

Ancak iki Alman takımı arasında yapılan maçlarda Türklere ve Türk takımlarına yönelik tezahüratlar yapılmasına ilk kez şahit olunuyor.

Konuyla igili olarak soruşturma başlatan Alman yargıç Stefan Oberholz yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Bu tür söylemleri ilk kez 18 yıl önce duymuştum. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Leipzig tribünlerinden yapılan bu tezahüratların yabancı düşmanlığı içerip içermediği incelenecek ve kısa süre içinde bu olay çözülecek” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları