loading
close
SON DAKİKALAR

Türkler haftada 9 saat çocuklarının ödevlerine yardım ediyor

Türkler haftada 9 saat çocuklarının ödevlerine yardım ediyor
Tarih: 22.05.2018 - 12:07
Kategori: Yaşam

29 ülke arasından çocuklarının ödevlerine haftada 12 saat ile en çok yardım eden ebeveynler Hindistanlılar olurken, Türkler 9 saatlik yardımla listenin 4. sırasında yer aldı.

Ajans Press’in Varkey Vakfı araştırmasından derlediği bilgilere göre, 29 ülke arasında çocuklarının ödevlerine haftada 12 saat ile en çok yardım eden ebeveynler Hindistanlılar oldu. Türkler ise haftada 9 saat yardım ederek listenin 4. sırasına yerleşirken, 2. ve 3. sırada Vietnam ile Kolombiya’nın yer aldığı görüldü. Böylelikle gelişmekte olan ülkelerdeki ebeveynlerin,  gelişmiş ülkelerdeki ebeveynlerden daha çok çocuklarının ödevlerine yardım ettiği görüldü.

FRANSIZLARIN ZAMANI YOK

Araştırmada, Uganda, Peru, Malezya ve Brezilya’daki ailelerin yüzde 40’ından fazlası da çocuklarının ödevlerine yardım etmesiyle ortalamanın üstünde yer aldı. Buna karşın bu ülkelerdeki ebeveynlerin, çocuklarına yeterince yardım edemediklerinden yakındığı görüldü. Fransızların ise sadece yüzde 11’i 7 saat veya üzerinde ödevlere yardım ederken, çok az zaman ayırabilenlerin oranı yüzde 22 olarak belirlendi. Çocuğuna ev ödevlerini yaparken yardım etmeme nedenlerinin başında da, zamanlarının yetersiz olması geldi. Bunların yanı sıra Finlilerin sadece yüzde 5‘i çocuğunun ev ödevine haftada 7 saat ayırırken, yüzde 31’inin hiç zaman ayırmadığı saptandı. Finliler buna gerekçe olarak da, ödev konusunda çocuklarının kendilerinden yardım istememelerini gösterdi.

Elde edilen veriler neticesinde, ebeveynlerin neden çocuklarının ev ödevlerine yardım ettiği de ortaya çıktı. Böylelikle, aileler, suçluluk duygusuyla karışık çocuklarının ev ödevleriyle ilgilenme isteği duyarken, zamanlarının bol olduğu düşünenler, çocuklarına verilen eğitimin yetersiz olduğunu düşünenler ve kendi eğitim düzeyini yeterli bulanlar şeklinde sıralandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları