loading
close
SON DAKİKALAR

TÜSİAD'dan Emre Doğru ve Strafor Açıklaması

TÜSİAD'dan Emre Doğru ve Strafor Açıklaması
Tarih: 02.03.2012 - 12:00
Kategori: Gündem

Kamuoyuyla paylaşarak yaptıklarını dile getiren Boyner, 40. yıl etkinlikleri içinde enerji arzına yönelik bir simülasyon yapmak istediklerini vurguladı

Stratfor ile yaptığımız çalışmayı son derece şeffaf bir yöntemle, kamuoyuyla paylaşarak yaptıklarını dile getiren Boyner, 40. yıl etkinlikleri içinde enerji arzına yönelik bir simülasyon yapmak istediklerini vurguladı. 

Stratfor’un kurucusu George Friedman’ın da bu konuda “Önümüzdeki Yüzyıl” diye bestseller bir kitabı ve bu konuyla ilgili çalışmaları olduğuna değinen Boyner açıklamalarına şunları söyledi:

“Biz de kendisini etkinliğimize moderatör olarak çağırdık. Ayrıca enerjide yetkin ülkelerden uzmanları çağırdık. Üstelik Dışişleri ve Enerji Bakanımızın da katıldığı basına açık bir etkinlik yaptık. Bizim Stratfor ile ilişkimiz budur ve gayet açıktır. Emre Doğru genç bir arkadaş, 28 yaşında. O zaman tanıdık. Bizim de Washington Temsilcimiz görevden ayrılmak istiyordu, bir arayış içindeydik. Emre ile de o zaman bir mülakat yapıldı. Gayet eğitimli, Koç Üniversitesi’nde doktora yapmış bir arkadaşımız. O görevi aldı, aralık sonunda göreve geldi. Wikileaks ile ilgili gelişmeleri biz de açıkçası sizin kadar takip ediyoruz. Tabi Emre arkadaşımızın Stratfor’da çalışırken kimlere ne e-mail attığını, kimlerle bağlantı kurduğunu sormadık, normal bir mülakat yaptık. Burada gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları