loading
close
SON DAKİKALAR

TÜSİAD'dan İMKB tepkisi

TÜSİAD'dan İMKB tepkisi
Tarih: 12.02.2012 - 15:29
Kategori: Ekonomi

TÜSİAD: “Piyasa ekonomisi algısını olumsuz etkileyebilecek her türlü düzenlemeden kaçınılmalıdır.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu, Kanun Hükmünde Kararname yolu ile İMKB’nin Yönetim Kurulu yapısında değişiklik yapılmasına ilişkin bir açıklama yaptı:    

“Türkiye’de bakanlıklar ve kamu kurumlarının yapısında değişiklikler öngören pek çok düzenleme ardı ardına yapılmaktadır. Bu düzenlemelerde istişare yöntemine yeterince açık olmayan Kanun Hükmünde Kararname yöntemi tercih edilmiştir. Bu süreçte yeterli görüş alma mekanizması işletilmediğinden, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamuoyu bu değişiklikleri ancak düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden sonra takip edebilmektedir.                 
    
Son olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) yönetiminde değişiklik yapan ve yönetim kurulunda kamunun ağırlığını artıran Kanun Hükmünde Kararname beklenmeyen bir değişiklik niteliğindedir. İstanbul’un uluslararası bir finans merkezi haline gelmesi hükümetin de iş dünyasının da ortak amacıdır. 

Uluslararası finans merkezi haline gelmiş örnekler incelendiğinde, İMKB’nin şirketleşmesi beklenirken, tam tersine son düzenleme ile kamu etkisi artırılmıştır. Bu nitelikte bir değişiklik hem ulusal, hem uluslararası piyasa ekonomisi algılamasını olumsuz etkileyebilecektir.

TÜSİAD, piyasa ekonomisi algısını olumsuz etkileyebilecek her türlü düzenlemeden kaçınılmasını ve her düzeydeki düzenlemenin hazırlanmasında açık, saydam ve katılımcı süreçlerin işletilmesini savunmaktadır. Bu çerçevede, amacı yeterince anlaşılamayan söz konusu düzenlemeden beklenilen faydanın kamuoyuyla paylaşılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları