loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklanmaya ilk yorum

Tutuklanmaya ilk yorum
Tarih: 12.02.2012 - 00:25
Kategori: Siyaset

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasını 'önemli bir olay' olarak değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Eski Genelkurmay başkanı emekli Org. İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili soruları yanıtladı.
 
Atalay şunları söyledi:

Önemli bir olay. Yargıdaki gelişmeleri görmek durumundayız. Adaletin adaletli ve çabuk olması gerekir.

İlker Başbuğ’u biz atadık. Doğrudur. Ama yürüyen soruşturma çok teknik bir konuda. Ben de ayrıntıyı bilmiyorum. Dosyada neler var bilmek mümkün değil.

Değerli bir çalışma arkadaşımız onda şüphe yok. Biz atadık, bizim iktidarımız döneminde atandı ve uzun yıllar beraber çalıştık. Gerek terörle mücadele olsun gerek MGK’da beraber çalıştık. Onda şüphe yok.

Kılıçdaroğlu: Siyasi otoritenin aldığı karar onaylanmıştır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasına, "Özel yetkili mahkemelerin adalet dağıtan birer mahkeme olmadığını, bunların siyasi otoritenin aldığı kararları onaylayan mahkeme olduğunu daha önce ifade etmiştim. Aynı düşüncemi sürdürüyorum" yorumunu yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'ye gelişinde basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı, şunları söyledi:
"Özel yetkili mahkemelerin adalet dağıtan birer mahkeme olmadığını, bunların siyasi otoritenin aldığı kararları onaylayan mahkeme olduğunu daha önce ifade etmiştim. Aynı düşüncemi sürdürüyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları