loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu Öğrencilere Destek Yağmuru

Tutuklu Öğrencilere Destek Yağmuru
Tarih: 12.02.2012 - 01:17
Kategori: Özel Haberler

Örgüt üyeliği kapsamında tutuklu yargılanan Üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'a destek yağdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Roman vatandaşlarla buluşmasında yaptığı konuşma sırasında "Parasız eğitim istiyoruz" yazılı pankart açan ve örgüt üyeliği kapsamında tutuklu yargılanan Üniversite öğrencileri Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'a destek yağdı. 

İki Üniversite öğrencisi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşma başlamadan önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin başka olmak üzere CHP'li milletvekilleri, CHP Kolları Üyeleri, DEV-GENÇ'e bağlı Gençlik Federasyonu üyeleri, sanatçılar ve gazeteciler adliye dışında sloganlar atıp, alkış tuttu. Basın açıklaması yapan Gürsel Tekin, Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Pankarta tahammül edemeyen Başbakanın demokrasiden bahsetme hakkı olmamalı" dedi. 

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma öncesinde tutuklu sanıklar Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz'a destek olan DEV-GENÇ'e bağlı Gençlik Federasyonu üyesi 60 kişi erken saatlerde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne geldi. Adliyeye girmek isteyen Gençlik Federasyonu üyeleri polis tarafından içeri alınmadı. Bunun üzerine federasyon üyeleri oturma eylemi yaptı. Polisin müdahale etmeye hazırlandığı sırada CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, eylemi yapanların yanına oturarak içeri alınana kadar kalkmayacağını söyledi. Polis bunun üzerine müdahaleden vazgeçti. Eylemcilerle birlikte halay da çeken Tanal, üzerinde "Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz serbest bırakılsın" yazılı yelek giydi. 



Pankarta Tahammül 

Tutuklu bulunan Tüzer ve Yılmaz'a destek olmak amacıyla adliye önüne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'de 200'e yakın öğrencinin tutuklu bulunduğunu söyleyerek "Tutuklu olmalarındaki gerekçe ise iktidar gibi düşünmemiş olmaları. Bu öğrenciler farklı düşüncelerinden dolayı gözaltında tutulmaktadır" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yaptığı gezilerde ileri demokrasinden bahsettiğini ifade eden Gürsel Tekin "Şu pankarta tahammül edemeyen bir başbakanın demokrasiden bahsetme hakkı olmamalı diye düşünüyorum. Eğer siz sadece bu pankart değil başka gerekçelere bağlayacaksanız o zaman ben İçişleri Bakanı ve sayın Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum. O pankartı açmamış olsalardı o kardeşlerimiz acaba herhangi bir örgütle bağlanmış olacaklar mıydı?" diye konuştu. 

Takipçisi Olacağız

İki kişinin 20 aydır lüzumsuz gerekçelerle tutuklu bulunmasını şiddetle protesto ettiklerini kaydeden Tekin, "Parlamentoda sonuna kadar takipçisi olacağız. Sadece Ferhat ve Berna'nın değil tutuklu tüm öğrencilerin savunucusu olarak kendimize görev addedeceğiz. İktidar kendisi gibi düşünmeyen herkesi potansiyel suçlu gibi göstermeye devam etse de biz mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Bize de Günah Değil mi? 

Gürsel Tekin'in açıklamalarının ardından konuşan Berna Yılmaz'ın babası Yusuf Yılmaz da çok üzgün olduğunu belirterek "Bu çocukların böyle ezilmesine, bizim emeklerimizin çiğnenmesine karşı çıkıyoruz. 4 yıl bu çocukları dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla okuttuk. Okuldan atıldılar. Bize de yazık, günah değil mi? Kıbrıs'ta yaşıyoruz, 

kızımla en son bayramda görüşebildik. Bizim üzülmemizi istemiyor. 'Baba ben bir suç işlemedim, benimle gurur duyabilirsin, üzülme benim için' dedi. Üzülmemek elde değil. Ümidim, tahliye edilirler" diye konuştu. 



Oğlum Suçlu değil

Adliye önünde düzenlenen açıklamalara katılan Ferhat Tüzer'in annesi Hayat Tüzer de oğlunun parasız eğitim isterken bir anda eğitim hakkının elinden alındığını belirterek "Oğlumun iki yılı çalınmıştır. Ben oğlumu suçlu görmüyorum. Parasız eğitim hakkı istemek suç değildir. Ailece mağdur olduk. Artık bu işkencenin bitmesini istiyorum. Oğlumla 6 aydır görüşemiyorum. Son üç haftadır da telefon ve mektup cezası verildiği için hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum" şeklinde konuştu. 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkmayı bekleyen Ferhat Tüzer ile Berna Yılmaz'a destek olmak için adliye önüne CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İl Kadın Kolları üyeleri, sanatçılar ve gazeteciler de geldi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları