loading
close
SON DAKİKALAR

Tutuklu vekiller de 'yok' yazıldı!

Tutuklu vekiller de 'yok' yazıldı!
Tarih: 13.02.2012 - 10:13
Kategori: Siyaset

TBMM Başkanlığı'nın cezaevinde bulunan vekiller de dahil Meclis'e gelemeyen vekillerin tümünü 'yok' yazdığı ortaya çıktı

Kaydını yaptırmayan ve yemin etmeyen vekillere maaş vermeyen TBMM Başkanlığı, Genel Kurul tutanakları söz konusu olduğunda, oylamaya gelmeyen herkesi yok yazdı. 

Hükümetin güven oylaması kayıtlarına yer verilen tutanaklarda, 322 milletvekilinin kabul, 173 milletvekilinin ret oyu kullandığı, toplam 495 milletvekilinin oylamada hazır bulunduğu kayıtlara geçti. Güven oylamasına cezaevinde oldukları için gelip yemin edemeyenlerin de aralarında bulunduğu toplam 55 milletvekili yok yazıldı. 

KAYDA GÖRE TUTUKLU
Oylamaya katılmadığı yolunda kayıt düşülen milletvekilleri arasında, halen tutuklu olan Meh met Haberal gibi vekiller de bulunuyor. 

MAAŞSIZ DEVAMSIZLAR
Yok yazılan milletvekilleri arasında, cezaevinde bulunmasına rağmen kaydını yaptıran ancak yemin edemeyen CHP ve MHP milletvekilleri ile kaydını yaptırmayan ve yemin de etmeyen BDP’li milletvekilleri bulunuyor. Başkanlık, yemin etmeyen CHP’li İsa Gök dahil işbaşı yapmayan vekillerin maaşlarını da emanete alarak ödeme yapmamıştı. Genel Kurul’a gelmeyenlerin yok yazılmaya devam edilmesi halinde söz konusu isimlerin üyeliklerinin düşürülmesiyle ilgili hukuki prosedür tamamlanmış olacak.

YOK YAZILANLARI BEKLEYEN TEHLİKE
TBMM İçtüzüğü’nün devamsızlıkla ilgili hükümlerine göre; Meclis çalışmalarına özürsüz veya izinsiz olarak bir ay içinde toplam beş birleşim günü katılmayan milletvekilinin üyeliği düşürülebiliyor. 

Devamsızlık ve izin maddesindeki yaptırımlar da şöyle:

- Genel Kurul’da veya komisyonlarda yapılan yoklama veya açık oylamalarda özürsüz veya izinsiz olarak bulunmayan milletvekili o birleşimde yok sayılır. 
- Başkan yazıyla başvuran bir milletvekiline on günü aşmamak üzere izin verebilir. 
- Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam kırk beş birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının üç aylığı kesilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları