loading
close
SON DAKİKALAR

Tüvtürk Muğla direnişçileri kazanmaya devam ediyor: 4 işçi daha işe iade davasını kazandı

Tüvtürk Muğla direnişçileri kazanmaya devam ediyor: 4 işçi daha işe iade davasını kazandı
Tarih: 19.04.2019 - 17:15
Kategori: Sendika

İşveren, sendikadan istifa etmeyen Nakliyat İş üyesi 18 işçiyi işten atmışt. Atılan Nakliyat İş üyeleri adına işe iade davaları açılmıştı. Değişik iş mahkemelerinde ve farklı tarihlerde görülen işe iade davalarından bugün 6 işçinin dava duruşması yapıldı.

Yapılan duruşmada mahkeme feshin geçersizliğine ve  sendikal nedenle olduğunu belirterek 4 işçinin işe iadesine karar verdi. Diğer iki işçinin ise dosyadaki eksiklerin tamamlanması için davaları 3 Mayıs’a ertelendi.

4 Nakliyat İş üyesi daha işe iade davasını kazandı  

Mahkeme karara bağladığı 4 işçinin davasında; işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işe iadeye, işçinin başvurusuna, işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında sendikal tazminata hükmetti. Ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verdi. Böylece Muğla Tüvtürk işvereni her bir işçi için 12 + 4 olmak üzere 16 aylık sendikal tazminat ödemeye mahkum oldu.

Geçtiğimiz haftalarda da Muğla Taşıt Muayene İstasyonu'nun merkezi Şanlıurfa da olduğu için Nakliyat İş'in çoğunluğuna yaptığı itirazda, Şanlıurfa 3. İş Mahkemesince reddedilerek, yetki davası da sendikamız lehine sonuçlanmıştı. Ayrıca 9 Nisan’da yapılan duruşmada da mahkeme 7 üyemiz için de aynı kararı vermişti. Böylece toplam 11 işçinin işe iade kararı verilmiş oldu. 

Dolayısı ile işverenin işçi sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu.

İşverenin işçiler üzerinde uyguladığı baskı ve tehditle sendikadan istifaya zorlamasına yönelik Sendika ve üyeleri tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu sonucu açılan Ceza Davası da 30 Mayıs 2019’da Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları