loading
close
SON DAKİKALAR

Tüvtürk'te işveren tazminat ödemeye mahkum oldu

Tüvtürk'te işveren tazminat ödemeye mahkum oldu
Tarih: 30.05.2019 - 16:46
Kategori: Sendika

Tüvtürk Muğla direnişçileri kazanmaya devam ediyor. Nakliyat İş üyesi, 1 işçi işe iade davasını kazandı.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’de örgütlenmesini tamamladıktan sonra işveren, baskılara rağmen sendikadan istifa etmeyen Nakliyat İş üyesi 18 işçiyi işten atmış, atılan üyeler adına işe iade davaları açılmıştı. Bugün Marmaris iş mahkemesinde işten atılan 1 işçinin dava duruşması yapıldı. Yapılan duruşmada mahkeme feshin geçersizliğine ve  sendikal nedenle olduğunu belirterek  üyemizin işe iadesine karar verdi.

Mahkeme karara bağladığı davada; işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işe iadeye, işçinin başvurusuna, işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında sendikal hükmetti. Ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verdi. Böylece Muğla Tüvtürk işvereni 12 + 4 olmak üzere 16 aylık sendikal tazminat ödemeye mahkum oldu.

Böylece değişik mahkemelerde ve tarihlerde yapılan duruşmalarda işe iade davası açılan üyelerimizin 14’ünün işe iade kararı verilmiş oldu. Diğer üyelerimizin de davalarının aynı şekilde sonuçlanacağını düşünüyoruz.   

Dolayısı ile işverenin işçi sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları