loading
close
SON DAKİKALAR

Tuz Gölü'nde Turizm Sezonu Açıldı

Tuz Gölü'nde Turizm Sezonu Açıldı
Tarih: 31.03.2012 - 15:22
Kategori: Seyahat

Bu yıl yaklaşık bir milyon turistin Tuz Gölü'nü ziyaret etmesi bekleniyor...

Anadolu'nun ortasında Ankara, Konya ve Aksaray sınırında bulunan Tuz Gölü'nü görmek için turistler, Şereflikoçhisar yakınındaki Tuz Gölü Günübirlik Tesisi'ne geliyor.
Tesis Sahibi Özgür Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin Göl içinde çıplak ayakla yürümek, sağlık ürünleri almak, gün batımını izlemek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için Tuz Gölü'ne geldiklerini söyledi.

'Güzel bir iyi bir sezon bekliyoruz'

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte Tuz Gölü'nde turizm sezonunun açıldığını ve güzel bir sezon beklediklerini belirten Yılmaz, ''Bu yıl geçmiş yıllara göre kar ve yağmur daha fazla yağdı. Tuz Gölü'nün su seviyesi yükselirken, suların çekilmesiyle de tuz oluşacak. Bu yıl Göl içinde su daha fazla kalacağı için güzel bir Tuz Gölü ve iyi bir sezon bekliyoruz'' dedi.

Yılmaz, yerli ve yabancı turistlerin Tuz Gölü'ne gelmeye başladığını ve bu yıl 6 aylık sezonda 1 milyon turist beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Havalar ısındıkça turistlerin Tuz Gölü'ne ilgisi artıyor. Günlük 2 bini yabancı olmak üzere toplam 5 bin turist geliyor. 6 aylık bir sezonda yaklaşık 1 milyona yakın turistin Tuz Gölü'nü ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu günlerde en çok yerli müşteri geliyor. Yabancı turistler de gelmeye başladı. Fransa, Japonya, Kore, Tayvan ve Hong Kong'tan gelen müşterilerimiz çok fazla. Nisan'dan itibaren çok daha fazla turist bekliyoruz. Turistler, Tuz Gölü'nde tuzun oluşum kısmı ve Tuz Gölü'nün içinde bulunan minerallerle yapılan ürünlere çok fazla ilgi gösteriyor. Bunlar insanlara sağlık bakımından çok faydalı. Bu ürünler içinde kırışıklık, mantar, ayak kokusu, egzama, baş ağrısı, sedef ve ölü derileri atmaya iyi gelen ürünler var.''

Tesis olarak en büyük sıkıntıyı karayolunda yaşadıklarını anlatan Yılmaz, ''Kapadokya'dan gelen turistleri taşıyan otobüsler, yaklaşık 1 kilometre ileriden U dönüşü yaparak geliyorlar. Bunun çözülmesi için uğraşıyoruz. Siyasilerden ve karayollarından destek bekliyoruz'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları