loading
close
SON DAKİKALAR

UBS’in CEO’su Gruebel istifa etti

UBS’in CEO’su Gruebel istifa etti
Tarih: 11.02.2012 - 22:38
Kategori: Ekonomi

UBS, bir işlemcinin yetkisiz bir işlem gerçekleştirmesinin ardından 2 milyar doların üzerinde zarar etmesi, bankanın CEO’sunu istifaya sürükledi.

Gerçekleştirilen yetkisiz işlemin bankaya vereceği zarar ve işlemin engellenememesi yönündeki eleştirilere daha fazla boyun eğemeyen Oswald Gruebel, dün itibariyle görevinden istifa etti. Banka, Gruebel’in yerine EMEA Bölgesinden Sorumlu Genel Müdürü Sergio Ermotti’nin yürüteceği ifade edildi.
UBS’in Yönetim Kurulu Başkanı Kaspar Villiger yaptığı açıklamada, Gruebel’in kararından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Gruebel, bankanın üçüncü çeyrek bilançosuna zarar yazmasına neden olan yetkisiz işlemin sorumluluğunu kendi üzerindeymiş gibi bir fikre kapıldı” dedi. Kaspar, kararın, Grübel’in dürüstlüğünün ve prensiplerine bağlılığının göstergesi olduğunu vurguladı.

Banka geçen hafta yaptığı açıklamada, UBS’in yatırım bankacılığı bölümünde bir çalışanın yetkisiz işlemleri nedeniyle oluşan zararın büyüklüğünün 2.3 milyar dolar olduğunu belirtmişti. Açıklamada, 14 Eylül’den bu yana sürdürülen soruşturmanın yetkisiz işlemlerin nasıl yapıldığını ortaya çıkaracağı vurgulanarak, hiçbir banka müşterisinin olaydan etkilenmeyeceği ifade edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları