loading
close
SON DAKİKALAR

Üç Ceylan projesi yolda

Üç Ceylan projesi yolda
Tarih: 10.07.2012 - 12:02
Kategori: Kültür & Sanat

Oyuncu, senarist Ebru Ceylan, eşi Nuri Bilge Ceylan ile birlikte çalıştıkları üç projeden birini çekeceklerini söyledi...

Nuri Bilge Ceylan ’ın 2011 Cannes’da ‘Büyük Jüri’ ödülü kazandığı “Bir Zamanlar Anadolu ’da” sonrası yeni projeleri ilk kez Ebru Ceylan tarafından anlatıldı. 

Eşi Nuri Bilge Ceylan ile ödüllü filmlere imza atan, ‘İklimler’ filminde başrolü paylaşan oyuncu, senarist ve fotoğrafçı Ebru Ceylan, üç proje üzerinde beraber çalıştıklarını söyledi.

Bugüne kadar film projelerinin birini bitirdikten sonra diğerine başlamayı tercih ettiklerini belirten Ebru Ceylan, “Bir Zamanlar Anadoluda”dan sonra nedenini bilmediği bir şekilde üç proje fikrinin aynı anda doğduğunu, bunların hepsi üzerinde çalıştıklarını, ağır basan projenin hayata geçeceğini söyledi. 

Ceylan, “Bilge, eminim ki hayatının sonuna kadar ‘birbirine benzer’ filmlerle seyircinin karşısına çıkmaya devam edecek. Ama tırnak içinde benzer diyorum çünkü aslında hepsi özgün ve farklı ama onun tarzının var olacağı hissedileceği için benzer yapıtlar olacak. 

Filmlerde yine insan dünyasına ait her şey yer alacak. Suçlar, günahlar, aşklar, aldatılmalar, vicdan azapları derinlemesine işlenmeye çalışılacak” dedi. 

Ceylan, ödül alırken bazen gurur, bazen takdir edilme duygusunu yoğun olarak yaşadıklarının altını çizdi. “Samimi konuşmak gerekirse bir film yapmaya başlarken küçücük bir fikir doğduğunda ödül konuşmasını hazırlamaya başlarsınız. Bu sadece bana ait bir duygu değil, geneli kapsıyor, o yüzden içim çok rahat bir şekilde söylüyorum” diyen Ceylan, yurtdışında aldıkları ödüllerin yurtiçindeki izlenirliklerini arttırdığını da belirtti. 

Bu arada Ebru Ceylan’ın 26 fotoğrafının yer aldığı ‘Dünya İçimde Karanlık Oyunlar Oynuyor Anne’ adındaki ilk sergisi İstanbul ve Ankara ’dan sonra temmuzun son haftasında Bodrum Dibeklihan Kültür Merkezi’nde açılıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları