loading
close
SON DAKİKALAR

Üçüncü Yüz Nakli Bir Kadına Yapıldı

Üçüncü Yüz Nakli Bir Kadına Yapıldı
Tarih: 17.03.2012 - 16:04
Kategori: Medya

Türkiye'nin üçüncü yüz nakli Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildi...

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen yüz nakli operasyonunun tamamlandığı öğrenildi.

ANKARA - Hastaneden alınan bilgiye göre nakil yapılacak hasta bir kadın ve ameliyatı plastik cerrah Doç. Dr. Selahattin Özmen gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi'nde sabah saat 10:30 sıralarında başlayan ameliyat yaklaşık 5 saat sürdü. Organ sahibinin İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir hasta olduğu açıklandı.

Fakülte Dekanı ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Sacit Turanlı gece yüz nakili için uygun vericinin İstanbul'da bulunduğuna dair haber üzerine bu kente ekip gönderdiklerini ifade etti.

Ekibin sabah saatlerinde Ankara'ya döndüğünü anlatan Turanlı, hastanın hazırlanmasının ardından Plastik Cerrahi Bölümü'nden Doç. Dr. Selahattin Özmen başkanlığındaki ekibin saat 10:30 sıralarında operasyona başladığını kaydetti.

Bu arada operasyonun tamamlanmasının ardından Doç. Dr. Özmen'in basın toplantısı yapması bekleniyor.

OPERASYON SONA ERDİ

Akdeniz ve Hacettepe Üniversitelerinin ardından Türkiye'nin üçüncü yüz nakli, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre plastik cerrahi bölümünden Doç. Dr. Selahattin Özmen başkanlığındaki bir ekip tarafından saat 11.00'de başlatılan operasyon, yaklaşık 5 saat sürdü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları