loading
close
SON DAKİKALAR

uçuş standartları

uçuş standartları
Tarih: 12.02.2012 - 22:37
Kategori: Gündem

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesindeki Uçuş Standartları Dairesi, Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor. Helikopterle ilgili bakım kayıtlarını tutuyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,


Yıldırım, bir gazetecinin, "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde operasyon başlatıldı" yönündeki sözleri üzerine, "Ne operasyonu, hiçbir şey yok" dedi. Sabah saatleri itibarıyla Sivil Havacılık'ta herhangi bir gözaltının söz konusu olmadığını, ilgililerin bilgisine başvurulduğunu anlatan Bakan Yıldırım, polis ekiplerinin bazı belgeler hakkında bilgiler aldığını söyledi. Yıldırım, ne tür bilgiler ya da belgeler istendiği sorusu üzerine, "Detayını, tam bilmiyorum. Sadece bu kaza kırımıyla ilgili basında son günlerde yer alan iddialara yönelik Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde bir inceleme yapıldı" dedi. 

ASKER VE SİVİL HAVACILIK'TAN 15 GÖZALTI 

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili 5 ilde yapılan operasyonlarda, asker ve Sivil Havacılık çalışanı 15 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Malatya'daki eş zamanlı operasyonlarda, düşen helikopterden sökülen GPS cihazının da arandığı öğrenildi. Ankara'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki operasyonda gözaltına alınanların; kazayı araştırıp raporlaştıran 3 kişilik kazakırım heyetinden Ferudun S., Mehmet S. ve Kerem M. oldukları belirlendi. 15 şüphelinin, ifade için Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na götürülecekleri bildirildi. 

KARA HAVACILIK OKULU DA ARANDI 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasıyla ilgili ortaya çıkan görüntülerden sonra yapılan operasyonda Samandıra'da bulunan Kara Havacılık Okulu'nda da arama yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan bir yüzbaşının yıllık izinde olduğu için gözaltına alınamadığı öğrenildi. 

"HEYET KARARI SAVCILIĞA ANINDA BİLDİRİLDİ" 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, helikopterden ARGUS 5000 adlı cihazın kaybolmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi: "Bu iş yargıda, dolayısıyla bizim bu noktada bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Bu parçaların sökülme işine gelince, onların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış ve anında oradaki Kahramanmaraş Savcılığı'na bu raporlanmış. Bizim açımızdan, daha doğrusu kaza kırım ekibi açısından bilinmeyen bir durum değil. O zamandan beri biliniyor. Dolayısıyla iş yargıda olduğundan bu konuda bizim bir değerlendirme yapmamızın anlamı yok." 

"HİÇBİR FİKRİM YOK" 

Bakan Yıldırım, ARGUS 5000'in, kazanın aydınlatılmasında etkili olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Bu kanaatleri benim belirtmemin anlamı yok. Dolayısıyla 'kazaya cihazın sökülmesi veya sökülmemesi neden oldu, olmadı' diye bir değerlendirme yapmam şu anda anlamsız. Konu, bütün yönleriyle aslında değerlendirildi, incelendi. Meclis inceledi, Başbakanlık Teftiş Kurulu inceledi, Devlet Denetleme Kurulu inceledi. İncelemeyen kalmadı ve en son yargıya intikal etti. Şu anda yargı, bütün bu iddiaları birer birer gözden geçiriyor. Hatta bu cihazlarla ilgili de az önce ifade ettiğim gibi Bakanlık'ta da ilgili arkadaşlarla savcı talimatıyla görüşme yapıldı. İncelemelerde bulunuldu, artık bundan sonra yapmamız gereken bekleyip mahkemenin tespitlerini, sonuçlarını görmek" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları