loading
close
SON DAKİKALAR

Ucuz hosting için güzel haber

Ucuz hosting için güzel haber
Tarih: 12.02.2012 - 03:23
Kategori: Bilim & Teknoloji

Fiyatlar yüksek olduğu için sunucularını ve web sitelerini yurt dışında barındıran, ülkemizde de ucuz hosting isteyen site sahiplerine güzel haberler geliyor

Ülkemizde internet sektörünün hızla geliştiğini görüyoruz. Hızla artan kullanıcı sayısı, yurt dışından gelen yatırımlar, büyüyen e-ticaret hacmi gibi kaynaklar, bunu açıkla doğruluyor.

Gelişmenin devam etmesi için uygun zemini sağlamakla görevli olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gelen taleplerden biri de hosting (barındırma) fiyatları konusunda yapılması istenen iyileştirmeler oldu.

Sona yaklaşıldı!

Talepleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ileten bakanlık, üzerine düşeni yapmış gibi görünüyor. BTK, Türkiye'deki en büyük altyapıya sahip olan Türk Telekom yetkilileri ile bir araya gelerek gereken indirimin yapılması ve kamuoyuna duyurulması için bir çalışma yapıyordu uzun zamandır. Çalışmaların sonuna gelinmişe benziyor.

Tayfun Acarer: "Teşekkürler vallahi!"

Geçtiğimiz günlerde 7000'den fazla sesli kitabın görme engelli sabit telefon kullanıcılarına ücretsiz dinletilmesi için yapılan toplantının sonunda samimi bir havada vedalaşılırken, gazetecilerin de olduğu bir ortamda BTK Başkanı Tayfun Acarer'in Türk Telekom'un üst düzey yöneticilerine "Hosting işini çözdüğünüz çok iyi oldu. Teşekkürler vallahi!" demesi, konunun mutlu sonla bittiğini gösteriyor.

Detaylı açıklama yakında 

Türk Telekom yöneticilerinden daha detaylı bir açıklama istediğimizde, duyurunun yakın zamanda yapılacağını ve Türkiye'de hosting ücretlerinin eskisinden çok daha ucuz olacağını, kimsenin yurt dışında site barındırmak zorunda kalmayacağını ilettiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları