loading
close
SON DAKİKALAR

UEFA, Beşiktaş'ı yeniden çağırdı

UEFA, Beşiktaş'ı yeniden çağırdı
Tarih: 28.05.2012 - 14:25
Kategori: Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA disiplin müfettişinin ilk karara itirazı nedeniyle çarşamba günü UEFA yetkilileriyle yeniden bir araya gelecek...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın siyah-beyazlı kulübü mali konularla ilgili Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle, ikinci kez UEFA'nın merkezine giderek savunma yapacak.

Orman ve kulüp avukatları, UEFA disiplin müfettişinin ilk karara itirazı nedeniyle 30 Mayıs Çarşamba günü İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA yetkilileri ile yeniden bir araya gelecek.

Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyesi Levent Erdoğan, UEFA'nın daha önce verdiği '500 bin euro para cezası ve 5 yıl içinde UEFA kriterlerine aykırı hareket edilirse 2 yıl Avrupa kupalarına alınmama' kararıyla ilgili UEFA disiplin müfettişinin itirazda bulunduğunu belirterek, "UEFA'nın verdiği karara UEFA müfettişi itiraz etti. Bunun duruşması var. Müfettiş eski iddiaları tekrar etmiş, kararın değişeceğini sanmıyoruz. Aksi bir karar çıksa dahi tahkime gitme hakkımız bulunuyor" dedi.

UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları'nın 65. maddesindeki, "futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması" ve 66. maddesindeki "çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına" ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Kulüp Başkanı Fikret Orman ve avukatların yaptığı savunma sonucunda siyah-beyazlı kulübe 500 bin euro para cezası verilmiş ayrıca 5 yıl içinde UEFA kriterlerine aykırı hareket edilirse, 2 yıl Avrupa kupalarına alınmayacağı belirtilmişti.

Bu arada amatör şubelerin kapatılacağı yönündeki haberlere de değinen Erdoğan, "Amatör şubelerimiz için sponsor arayışlarımız sürüyor. Yönetim kurulu olarak bu şubelerin kapatılması yönünde herhangi bir karar almadık" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları