UEFA 36. Olağan Kongresi İstanbul'da başladı. Başbakan Erdoğan, şike konusunda tüzel kişilerin ceza almaması gerektiğini söyledi...
İstanbul Kongre Merkezi’nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla başlayan kongrede,FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, UEFABaşkanı Michel Platini ve yönetim kurulu üyeleriyle, 53 üye ülke federasyonu temsilcileri yer aldı.
Platini ile birlikte salona giren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı üyeler alkışlarla karşıladı. Kongre için İstanbul Kongre Merkezi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, akreditasyonları bulunmayanlar, kongre merkezi yakınına sokulmadı.
Bu arada, kongrede 9 dilde simultane tercüme yapılıyor. Toplantıda, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Rusça,Türkçe, İbranice, İspanyolca, Sırpça çeviriler gerçekleştiriliyor.
Erdoğan: Tüzel Kişiler Ceza Almasın
Blatter'ın ardından kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şiddet ve şikeye karşı kararlı bir tutum içindeyiz. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak zorundayız.
Gerçek kişinin yaptığı suçun cezasını tüzel kişi alırsa olmaz. Burada suçların şahsiliği ilkesiyle bu şikeyi kim işlediyse cezaların caydırıcılığı ilkesiyle en büyük cezayı almalıdır" ifadelerini kullandı.
Platini: Hepinize Güveniyorum
UEFA Başkanı Michel Platini ise "Güzel İstanbul şehrindeyiz. Bu benim 5'inci katıldığım kongre. Her seferinde yeni bir konuşma hazırlamak kolay bir iş değil. Bu yüzden kısa ve yürekten konuşmaya çalışacağım. Geçen 5 yıl içinde ne olduğu konusunda ekip çalışmamız çok önemliydi. Sizlere güveniyorum, hepinize güveniyorum.
Sizlerle sürekli dirsek teması halinde çalıştık. Çok önemli projeler başlattık. İleriye doğru hareket etmeye devam etmeliyiz. UEFA, yenilikçi ve eşsiz bir platforma haline dönüştü.
Geçmişini, köklerini asla inkar etmeden, ama başını öne çevirmiş şekilde. Birlikte karar verip uygulamaya geçiyoruz. Demokratik bir sistem bu. Bu politikadan gurur duyuyorum, sizlerden gurur duyuyorum. Birlik ruhu çok önemli. Bu bütünlüğümüz sayesinde tüm üye federasyonlarımzı için birliği sağlayabiliyoruz" şeklinde konuştu..